avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reabilitare judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reabilitare judiciara

buna. as dori sa aflu si eu cum pot face reabilitarea sotul meu a fost depistat in urma cu 5 ani in timp ce conducea masina sub influenta alcolului si a primit 1 an cu suspendare si 2 de incercare. acum ar dori sa faca reabilitarea deoarece vrea sa plece la munca in afara si i se cere cazierul. va multumesc daca aveti ceva sfaturi sami dati . nu stiu cum as putea proceda
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:33, 7 Decembrie 2012
La instanţa care a judecat cauza în primă instanţă ( judecătorie sau tribunal) sau la instanţa corespunzătoare în grad de la domiciliul celui condamnat
In cazul dvs. este vorba de reabilitare de drept.

Incercati sa scoateti un cazier nou si vedeti daca mai apare condamnarea.
In mod normal condamnarea nu ar mai trebui sa apara in cazier.

Daca cumva condamnarea mai apare nu cred ca este recomandabil sa va adresati la judecatorie daca va grabiti pentru ca poate dura destul de mult timp procesul.
Buna seara .

Subiect : reabilitare judecatoreasca .
,,Buna. as dori sa aflu si eu cum pot face reabilitarea sotul meu a fost depistat in urma cu 5 ani in timp ce conducea masina sub influenta alcolului si a primit 1 an cu suspendare si 2 de incercare. acum ar dori sa faca reabilitarea deoarece vrea sa plece la munca in afara si i se cere cazierul. va multumesc daca aveti ceva sfaturi sami dati . nu stiu cum as putea proceda"
Daca sotul dvs. nu a savarsit nici o alta fapta penala in termenul de incercare de 2 ani,avand in vedere ca, pedeapsa aplicata a fost de un an,intervine reabilitarea e drept,nu cea judecatoreasca,cu toate implicatiile legale .
Cu stima,
Marius Bote .


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Buna dimineata .
Acesta este un caz de reabilirare,din cadrul suspendarii executarii pedepsei,sub supraveghere,prevazut de art.86 din C.P. nu cel din capitolul 4 din C.P. Reabilitare,de la art.134 C.P. Exista diferente cu privire la termenul de incercare, si de conditii .
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
Marius Bote, Practician in insolventa
multumesc pentru raspunsuri cu toate ca eu nu prea inteleg termenii nefiind cu studii in domeniu .oricum va multumesc Daniela Petre

Alte discuții în legătură

Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)