avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces verbal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces verbal

Buna ziua, am o rugaminte la Dvs. sunt proprietar de apartament si am rpces u Asociatia de Proprietari ,care mi-a calculat gresit penalizarile care sunt cu mult mai mari decat suma lunara datorata. Va rog sa imi spuneti daca Procesul verbal al Asociatiei de Proprietari in ceea ce priveste cuantumul calcularii penalitatilor trebuie sa aiba numar de inregistrare si sa aiba stampila asociatiei de proprietari. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:57, 10 Decembrie 2012
lulush a scris:
Va rog sa imi spuneti daca Procesul verbal al Asociatiei de Proprietari in ceea ce priveste cuantumul calcularii penalitatilor trebuie sa aiba numar de inregistrare si sa aiba stampila asociatiei de proprietari.

Nu exista un Proces verbal al asociatiei de proprietari in ceea ce priveste cuantumul calculuilui penalitatilor, asa cum suneti dumneavoastra.
In adunarea generala se stabileste, eventual, procent ce se va utiliza la calculul penalizarilor si hotararea adunarii se consemneaza in procesul verbal incheia la adunarea respectiva.
Acest proces verbal nu trebuie sa aiba numar de inregistrare si stampila asociatiei de proprietari, ci trebuie sa fie consemnat in registrul proceselor verbale unde se scriu hotararile luate de adunarile generale si se semneaza de membrii comitetului executiv.
Penalizarea respectiva se referă la sumele restante anteriore cumulate şi nu la intreţinerea din luna afişată, care nu are ea însăşi penalizare. Luna în cauză va fi penalizată după 45 de zile de întârziere.
Penalizarea nu poate fi mai mare decât suma restantă, nu decât suma la care se afişează!
Gresit. Dupa 50 de zile.
@ogra, de unde stiti ca 45 de zile ar fi un termen gresit? Cum ati calculat dvs. ca termenul de 50 zile ar fi (mai) corect. Pentru informarea Dvs. pot sa va spun ca la noi in asociatie acest termen este de 30 zile. Sustineti in continuare ca si acest termen este gresit? Raspundeti numai daca aveti argumente!
Termenul de plata este 20 de zile de la afisare cf.art.25din H.G. nr.1588/2007 iar asociatia poate calcula penalizari numai dupa o perioda de 30 de zile de la termenul de plata cf. art.49 din Legea nr.230/2007. 20+30=50 Deci incepand cu a 51 de zile incepe sa curga penalitatile.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Coeficient penalitati intretinere! radu_ro1985 radu_ro1985 Vin si eu cu o mica problema, referitoare la penalitatile care se aplica pentru intarzaierile pentru neplata la timp a cheltuielilor de intretinere! Spre ... (vezi toată discuția)