avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces verbal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces verbal

Buna ziua, am o rugaminte la Dvs. sunt proprietar de apartament si am rpces u Asociatia de Proprietari ,care mi-a calculat gresit penalizarile care sunt cu mult mai mari decat suma lunara datorata. Va rog sa imi spuneti daca Procesul verbal al Asociatiei de Proprietari in ceea ce priveste cuantumul calcularii penalitatilor trebuie sa aiba numar de inregistrare si sa aiba stampila asociatiei de proprietari. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:57, 10 Decembrie 2012
lulush a scris:
Domnule moderator Adrian,incerc sa clarific putin situatia: in momentul in care am cerut Asociatiei de Proprietari sa ni se aduca exact actele dupa care ne-au fost calculate penalitatile, doamna administrator ne-a dat un act numit Proces Verbal incheiat cu ocazia sedintei biroului executiv al asociatiei de proprietari prin care se stipuleaza cuantumul de 2% ....

Va rog sa constatati ca nu am moderat nimic asa ca nu vad ce are moderatorul cu utilizatorul care raspunde.
Apoi vad ca insistati in greseli si de aceea este dificil sa obtineti opinii corecte.
- Nu exista in asociatie "birou executiv" asa cum spuneti dumneavoastra.
- Cuantum inseamna suma rezultata dupa calcularea penalizarilor si nu procentul care se aplica in calculul penalizarilor.
- Acest procent este de maxim 0,2%, asa cum sa- spus si mai sus si nu de 2%. Dar repet este un procent si nu cuantum. Abia acest procent de 0,2% daca se inmulteste cu suma restanta si cu numarul de zile de intarziere, se obtine CUANTUMUL penalizarii.
Acest cuantum (penalizarea lunara sau suma penalizarilor) rezulta din calcul si nu dintr-o decizie sau hotarare a cuiva.

Procesele verbale intocmite cu ocazia adunarilor generale sau a sedintelor comitetului executiv se scriu in registrul de procese verbale si este logic sa fie scrise de mana pentru ca nu ai cum sa introduci un registru in imprimanta.
Art 25 din legea 230/2007 prevede:
(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv...

Apoi art 17 din HG 1588/2007:
(3) Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul de decizii al comitetului executiv...

Cu privire la stampila, incepand cu anul 2007, odata cu intrarea in comunitatea europeana, nu mai este necesara aplicarea stampilei pe documente si observati ca multe persoane juridice s-au adaptat si emit facturi fara stampila, chitante la fel...
Dar cu sau fara comunitatea europeana legea 230/2007 prevede doar ca procesul verbal sa fie semant de membrii comitetului executiv. Daca ar fi trebuit stamilat, cu siguranta legea ar fi cuprins in aceeasi propozitie si cuvantul "stampilat".
Spuneti ca:
si da aveti dreptate....multi sunt luati de prosti.

Aceasta remarca cu "luati de prosti" nu-mi apartine, nu am folosit-o si nu stiu de ce mi-o atribuiti. Eu stiu ca oamenii sunt oameni, unii pregatiti intr-un domeniu, altii in alt domeniu si nu inseamna ca daca cineva nu cunoaste legislatia in domeniul asociatiiloe de proprietari, in domeniul circulatiei rutiere sau in asigurarile sociale, ar fi mai putin apreciat atat timp cat este pregatit, activeaza, munceste in alte domenii... Pot fi oameni foarte pregatiti in domeniul medical, in agricultura, in domeniul spatial, savanti...si sa nu cunosca normele legale din alte domenii ca asocaitia de proprietari.
Aveţi dreptate! Eu calculând penalizările după 55 de zile, nu am dat atenţie prea mare termenului. Dar nu aceasta era problema pusă în discuţie, ci penalizarea care, aparent, pentru cine nu ştie cum se calculează, apare mai mare decât suma afişată pentru luna curentă, care după cum am mai spus, nu poartă penalizări decât după 51 de zile de neplată.
Toate cele bune!
@ursulina,
Daca stiti cum se calculeaza penalizarile, nu incercati sa derutati utiliaztorii care nu cunosc procedeul... Da, asa zice si initiatoarea topic-ului, care a observat ca penalizarea afisata este mai mare (si nu numai aparent, ci scrisa acolo pe lista de plata, ca valoare) decat suma lunii curente. Macar veniti si clarificati ca sumei lunii curente, in caza de neachitare, i se pot aplica penalizari abia dupa 51 de zile. Desi am avut impresia ca am clarificat acest termen, dvs. ziceti, odata ca se aplica penalizari dupa 55 zile, apoi mai jos, ca se aplica penalizari dupa 51 de zile. Efectiv, cum este hotarat la dvs. in asociatie? Poate incercati sa lecturati ce am scris in cealalta pagina cu privire la termenul de scadenta. Daca nu intelegeti, putem relua discutia!
In alta ordine de idei, autoarea topic-ului, poate cele lamuriri in instanta cu privire la toate aceste aspecte pe care incercam, la nivelul nostru, sa le clarificam. ceea ce vreau sa accentuez aici este ca nici toate completele de judecata (chiar de la aceeasi judecatorie), nu au un punct de vedere unitar si este, in absenta unui punct de vedere calificat (expert contabil). Noi am patit-o in mai multe situatii si a fost nevoie de interventii hotarate sa indreptam lucrurile. Nu dezvolt subiectul, ca ne indepartam de topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Coeficient penalitati intretinere! radu_ro1985 radu_ro1985 Vin si eu cu o mica problema, referitoare la penalitatile care se aplica pentru intarzaierile pentru neplata la timp a cheltuielilor de intretinere! Spre ... (vezi toată discuția)