avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata partiala

Buna,
Ma intereseaza daca la stabilirea stagiului pt pensionare anticipata partiala se ia in calcul perioada in care am fost in somaj. (Sunt in somaj pana in 15 dec 2012). Am 56 ani, 0 luni, sex F. Vechime in munca 30 ani, 2 luni.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: czfrmaria , utilizator 16:26, 7 Decembrie 2012
1. Pentru o femeie nascuta in noiembrie 1956 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 7 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. - Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie, plata contributiei facandu-se de catre Agentia de Somaj.
- Asadar stagiul de cotizare la pensie este de 30/2 + 12 luni = 31 de ani si doua luni, adica aveti indeplinit stagiul complet de cotizare.

3. Puteti solicita pensie anticipata partiala cu ziua imediat urmatoare aceleia in care se termina somajul (in decembrie 2012).
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie clava clava M-am nascut in 1956 si am 25 ani vechime. Cand pot iesi cu aproximatie la pensie? multumesc. (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, Va rog mult o consultatie privind iesirea la pensie anticipata partiala daca intrunesc conditiile si care este procentul de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata, incetarea contractului de munca buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi precizati si mie cand se poate pensiona anticipat o femeie nascuta in nov.1956 cu un stagiu de cotizare de 32 ani?mie mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)