avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie administrator

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a-mi da demisia din functia de administrator al unei S.R.L..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 16:07, 12 Decembrie 2012
In afara cadrului laboral, ca sa fie un act prin care dv sa nu fie cheamat la raspundere pentru de pilda neindeplinirea obligatiile care le revin, si fiind ce numirea este prefigurat ca un contract de mandat, e clar ce dv poate renunta la acest mandat (desi nu doar sa faci demisia)printr-un act notariat prin care se notifice aceasta decizia asociatiilor societatii convocand sau nu adunarea generala, ce poate s-o faca asociatii ale societatii de responsabilitate limitata. Renuntarea in aceste societati oricum trebuie sa se ia cunostinta la adunarea, dar in opinia mea asociatii ce reprezinta totalitatea partilor sociale pot fi comunicati cu efecte juridice pline, pentru ce si ei au obligatia de a convoca in acest caz adunarea ordinara sau extraordinara in acest scop. Fi atent sa nu cumva se cauze prejudicii societatii. Uitati-va la articole 2034 si 2035 ale cod civil. In caz ce sunt mai multi mandatari, administratori solidare, poti fac aceasta renuntarea comunicand decizia catre ei, in opinia mea pentru acelas motiv. Art. 2038 Cod civil in sensul contrar. Din pacate legea 31/1990 privind societatiile (comerciale) nu prevede un cadrul complet de regularea activitatii administratorilor ale societatii de resposabilitate limitata.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator s.r.l. Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un co-administrator, care este si co-asociat intr-un s.r.l., doreste sa renunte la functia ... (vezi toată discuția)