avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... restructurare post dupa cic-procedura si consecinte pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

restructurare post dupa cic-procedura si consecinte pt angajator si angajat

Buna seara.
Pana in la inceputul lui octombrie am fost in cic si apoi in concediu medical. Care este procedura prin care angajatorul ma poate concedia daca restuctureaza postul si care sunt consecintele pt angajator si angajat (eu pot beneficia de somaj?)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanamir , utilizator 13:01, 14 Decembrie 2012
1. Daca va concediaza prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii) atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Pentru aceasta trebuie sa respecte prevederile Codului muncii si sa va acorde o perioada de preaviz de cel putin 20 de zile lucratoare (perioada precizata si in contractul individual de munca).

Multumesc pt raspuns. Daca firma restructureaza postul meu, cat timp nu va putea angaja pe acelasi post?
1. - Nu exista o restrictie prevazuta de lege in acest sens.
- Poate reinfiinta oricand postul desfiintat.

2.- Numai ca daca reinfiinteaza postul mai devreme de 45 de zile exista posibilitatea ca salariatul concediat sa conteste decizia de concediere si sa si castige procesul.
- Termenul de 45 de zile este termenul in care cel concediat poate contesta decizia de concediere la Tribunal, pentru ca desfiintarea postului nu a fost efectiva si nu a avut o cauza rela si serioasa.

3. Din Codul muncii:

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cu desfiintarea postului Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Stiti cumva daca este adevarat si unde gasesc prevederile care spun ca daca un angajator concediaza un salariat din motive ce nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)
Reangajare salariat Vilcu Gina Vilcu Gina In cazul in care s-a dispus concedierea salariatului prin desfiintarea postului si trimiterea lui in somaj,dupa cat timp am voie sa-l reangajaez daca ... (vezi toată discuția)
Angajare serbaneugenia serbaneugenia la cat timp dupa concedierea unei persoane se poate angaja alta persoana pe acelas post (vezi toată discuția)