avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata contributiei la cheltuielile comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata contributiei la cheltuielile comune

Va rog sa-mi spuneti daca administratorul si presedintele unei asociatii de proprietari sunt legal scutiti de plata contributiei la cheltuielile comune ale asociatiei(cheltuielile pe nr. de persoane),pentru ca acest fapt se cam practica.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bureac62 , utilizator 17:15, 21 Decembrie 2012
Sunt salariati ,dar la locuintele lor figureaza pe listele de plata cu o pers. mai putin,adica persoanele lor,iar legea am citat si eu ca nu permite.Deasemenea nu au dorit sa-mi inscrie candidatura pentru functia de presedinte al asociatiei,cerere facuta cu AR,prin posta.
Puteti face mai intai o cerere adresata presedintelui cu numar de inregistrare in care sa solicitati sa va raspunda oficial in ce baza s-au scazut cate o persoana de la apartamentele presedintelui si administratorei : hotararea Adunarii Generale, decizia comitetului executiv sau dispozitia presedintelui ?.
presedintele si adm se protejaza reciproc .presedintele nu a vrut sa inregistreze cererea si ulterior s-a imbolnavit grav nepunind un vicepresedinte din comitetul inexistent,cenzorul e de-al lor,numit la repetatele plingeri de ochii lumii, iar adm. mai are 2 asoc de care se ocupa si nu vrea sa dea niciun raspuns.Proprietarii nu se implica si nici nu cunosc legislatia,nu vin la sedinte iar acolo se discuta decit ce trece adm.pe ordinea de zi,ignorind proprietarii care se cearta cu el pe aceste subiecte.insusirea de bani si incalcarea legii cred ca sunt fapte penale
bureac62 a scris:

Sunt salariati ,dar la locuintele lor figureaza pe listele de plata cu o pers. mai putin,adica persoanele lor,iar legea am citat si eu ca nu permite.Deasemenea nu au dorit sa-mi inscrie candidatura pentru functia de presedinte al asociatiei,cerere facuta cu AR,prin posta.

Ceea ce spunet dumneavoastra este de Radio Erevan sau de Arici pogonici!
Unde ati citit dumneavoastra in lege
ca nu permite
!?
Pentru a fi ales in comitetul executiv trebuie sa participati la adunarea generala. Acolo va autopropuneti iar vecinii dumneavoastra va pot alege sau nu prin vot.
Nu exista in lege si in norme alta procedura. Nu puteti sa fiti ales in functia de presedinte al asociatiei prin corespondenta, prin posta.... Adunarea generala va poate alege presedinte si nu actualul presedinte.

Nu ati inteles.Conducerea asoc doreste ca orice subiect (sau cerere,dorinta,etc)sa fie trecuta pe ordinea de zi a sedintei ca sa poata fi discutata ,altfel acestia cu de la sine putere nu accepta sa fie discutata,fac galagie ,incita lumea si se discuta doar ce doresc ei la sedinta.De aceea am fost obligat sa trimit prin posta cererea de inscriere a candidaturii,crezind ca astfel pot schimba ceva si ca poate se va inscrie candidatura.Sedinta s-a tinut cum a dorit administratorul (fara discutarea alegeri)si nu presedintele ,chiar daca adunarea generala decidea rezultatul.Consider ca mi s-a incalcat un drept legal,democratic si constitutional,acela de a candida si de a fi ales,nu credeti? Cam in acest fel se rezolva problemele in asoc.,si pt asta si decizia de a candida. Pt a incerca sa schimb ceva daca se poate.Demn de cascadorii risului,dar real.Cind la sedinta participa citiva acoliti ai conducerii,iar ceilalti sint absenti si indiferenti si ,,latra'' decit pe la colturi,credeti ca pot face ceva pt schimbarea spre legalitate?cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica la uscator 48ncj 48ncj Buna ziua.Mai multi locatari dintr-un Bloc din Cluj Napoca sunt nedumeriti de felul cum se repartizeaza cheltuielile pe ap .Pe scara sunt ap. cu 2,3 si ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie de proprietari 22alex 22alex In cazul unor alegeri pt schimbarea administratorului unei asociatii de proprietari, cei care vor sa candideze au obligatia sa isi depuna candidatura la ... (vezi toată discuția)
Legislatie asoc. de proprietari bureac62 bureac62 Intrebare:Intr-o asociatie de proprietari,administratorul poate sa tina locul presedintelui asociatiei in situatia in care acesta pe motiv de boala grava cu ... (vezi toată discuția)