avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune/Garantie directori magazine
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune/Garantie directori magazine

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin.
Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i se opreste o garantie din salar (pe motiv ca el raspunde de gestiunea de marfuri din magazin), daca dupa reinventariere se constata prejudiciu foarte mare care nu este acoperit de garantie?
Ce legatura are cu Legea 22/1969?
Care este garantia maxima care se poate retine din salar sau dupa incheierea activitatii in firma respectiva?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaltan Andrei , utilizator 14:14, 5 Februarie 2009
In cadrul unei gestiuni mari, se pot crea subgestiuni ( pe raioane) dar in nici un caz nu poate avea calitatea de gestionar fiecare angajat din firma.
Avand in vedere ca este un magazin si vanzatorii raspund de gestiune, aici se discuta de o gestiune comuna. Nu poate fi responsabila de lipsa la inventar doar o persoana daca nu aceasta este singura care avea acces la gestiune.
Si se poate ca dept.it, contabilitatea si resursele umane (care nici nu au treaba fizic cu marfa), sa raspunda de lipsurile de dupa un inventar? (pt ca asa trebuie sa facem in firmaadica sa punem toti angajatii sa semneze cum ca raspund pt lipsuri)
Mihaltan Andrei a scris:

Si se poate ca dept.it, contabilitatea si resursele umane (care nici nu au treaba fizic cu marfa), sa raspunda de lipsurile de dupa un inventar? (pt ca asa trebuie sa facem in firmaadica sa punem toti angajatii sa semneze cum ca raspund pt lipsuri)

In principiu nu.
In fapt depinde mult de structura magazinului, de accesibilitatea persoanelor din acele compartimente la gestiunea propriu zisa.
O cale de acces separata nu implica posibilitatea ca personalul TESA sa aiba acces la gestiune.
Depinde si ce anume executa acele persoane. Daca sunt persoane care se ocupa de circulatia actelor cu privire la gestiune, intrari - iesiri, afisare preturi............
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2009
adelaida_07, utilizator
Practic e spatiul de vanzare (magazinul propriuzis) si depozitul de marfa, dar este si personal de paza care asigura marfa. (adica nici un agajat nu poate sa iasa din firma cu absolut nimic pt ca este controlat la iesirea din tura)

Asadar cum poti sa pui contabila, it-ul sau resursele umane sa plateasca lipsurile unui magazin, ei nelucrand practic cu marfa respectiva...

Va multumesc pt informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)
Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)