buna ziua,
Parintii mei sint membri la 2 asociatii de ajutor inmormantare din judetul Galati de peste 40 ani;in fiecare an au platit suma care li-s-a comunicat ca o au de platit;tatal meu a decedat in 2006 iar mama mea continua sa plateasca pentru amandoi ca si cum tatal meu ar fi in viata;desi in statut se prevede acest lucru mie mi se pare un abuz peste masura;pot intelege ajutorarea altor persoane mai nevoiase dar macar o cota parte sa opreasca nu toata suma asa cum plateste mama mea care este in viata;ce parere aveti ?mama mea are o pensie de 606 lei si are de plata la cele 2 societati 340 lei ;foarte adevarat ca pana in martie ;exista o posibilitate sa fie impiedicati sa mai abuzeze asa de membrii societatii,pentru ca nu ai de ales daca iti moare partenerul de viata sotul(sotia )supravietuitor este OBLIGAT sa plateasca
multumesc pentru raspuns
In primul rand trebuie sa faceti distinctia intre societatea comerciala si asociatia care nu are caracter comercial, economic. Entitatea de care vorbiti este o asociatie constituita si supusa unor reguli diferite de o societate comerciala.
In cadrul unei asociatii adunarea generala este forul decizional care poate modifica statutul, iar un membru care adera la asociatie o face din proprie initiativa si in conditiile statutare stabilite de majoritate. Prin cererea de adeziune cu siguranta a declarat ca este de acord cu prevederile statutare. Daca mamei dumneavoastra nu ii mai sunt convenabile conditiile are dreptul legal sa se retraga din asociatie.