avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... referitor plata penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

referitor plata penalitati

daca in listele afisate de administratia de locatari nu este mentionata data intocmirii, data afisarii, data scadentei si eventuaalele penalitati care provin din lunile anterioare aceste liste sunt intocmite corect?
as vrea sa stiu si eu asociatia de locatari de unde porneste cu calculul penalitatilor in situatia asta cand nu este mentionat pe lista de plata dada intocmirii si data scadentei. ?
multumesc
sunt in litigiu cu asociatia de locatari care in decembrie 2008 mi-au taiat chitanta pentru intreaga restanta , deci s-a facut plata la zi si acum ma trezesc ca am de plata penalitati de intarziere despre care nu am fost anuntata., ba mai mult am proces cu termen de prezentare pe 24.02. 2009


Cel mai recent răspuns: ienupar05 , utilizator 19:13, 10 Februarie 2009
Cred ca acei DOMNI care va refuza accesul la statut se fac vinovati tocmai de acest fapt. De rest nu-mi dau cu parerea pentru ca sunt multe lucruri de lamurit si nu cred ca o putem face aici. Dar raspunsuri clare la intrebarile Dv. va pot da. Totul e sa le si acceptati:
2. Atunci cand s-a infiintat asociatia de proprietari probabil s-a chemat lumea la adunare generala. Probabil ca Dv. nu ati fost acolo, dintr-un motiv sau altul. Asociatia de proprietari se constituie daca 50% + 1 din locatari doreste acest lucru, dar....statutul si hotararile luate in adunarea generala a asociatilor sunt perfect valabile si pentru membrii si pentru nemembrii asociatiei, ca au vrut sau nu sa faca parte din asociatie, ca au fost in bloc sau sunt mai nou mutati in bloc. Cu alte cuvinte ce se spune in statut si ce se hotaraste in adunarea generala, daca nu se incalca legea, e valabil pentru toata lumea, fara sa se trambiteze acest lucru. Cine vrea sa stie ce hotarari s-au luat poate intreba, poate consulta PV, se poate informa.
1. Sistemul de penalizare si penalizarea in sine nu se anunta, se aplica. Oricine trebuie sa stie ca orice plata neachitata se penalizeaza. Spuneti ca lucrati cu penalizari. Atunci cum se face de nu stiti sau nu v-ati pus intrebarea macar o data in ce masura veti avea de platit niste penalizari la restantele Dv.?
Impresia pe care mi-o creati mie este ca nu va intereseaza de fapt in ce masura este gresit sau nu calculul penalizarilor, ci doriti sa nu le platiti deloc, cautand tot felul de motive. Si probabil, iarasi plutim in incertitudine, aceeasi atitudine o aveti si fata de administrator (care intre noi fie vorba nu e in masura sa va dea statutul, ci juristul, presedintele asociatiei sau un membru al comitetului). Pe de alta parte sunt absolut convinsa ca lucrurile nu sunt in regula prin asociatia Dv. De aceea v-am sugerat sa incercati sa ajungeti, prin negocierea neregulilor de o parte si de cealalta, la o intelegere cu reprezentantii asociatiei inainte de a ajunge la instanta.
ienupar05 a scris:

Referitor la statut dvs .mi-ati deschis capul sa-l studiez si m-am gandit ca e bine sa fac acest lucru.
Acum va mai intreb :
1) Era de datoria lor sa comunice ca incepand cu data de ...... se vor incepe calculul penalitatilor pentru restantieri ?avand in vedere ca este in premiera acest lucru ?
2) In momentul cand a luat infiintare asociatia de proprietari , era de datoria lor sa aduca la cunostinta acest lucru tuturor proprietarilor ordinea de zi si pv de infiintare si apoi sa fie dat la semnat tuturor proprietarilor de luare la cunostinta Da sau Ba ?
daca ei nu sunt de acord sa puna la vedere actele firmei credeti ca vor pune vreodata alte documente la vedere.
Nu considerati ca isi cam fac de cap acesti .... DOMNI ..
As vrea sa stiu si eu cine a semnat in locul meu ?daca a semnat cineva dar vad ca raspunsuri clare nu-mi d
ati


Ce sperati dv sa gasiti in statut? Cradeti ca este prevazut acolo sa va plateasca vecinii datoriile?
Nu are nimeni datoria sa va anunte calcularea penalizarilor. Acestea se calculeaza dupa dupa cum a hotarat adunarea generala in conformitate cu legea. Ati participat la adunarea generala?
Spuneti de datoria lor, acesti DOMNI, dar nu sunt vecinii dv? Nu i-ati rugat dv sa faca parte din comitet, sa accepte functia de presedinte?
Iar noi cei de pe forumul acesta chiar suntem vinovati ca "nu va dam rasunsuri clare". Normal ca atat d-na Elga cat si dl. Felix a incercat sa fie amabili si sa va menajeze.
Raspunsul clar este acesta: platiti-va datoriile la timp ca nu suntem datori sa platim noi vecinii pentru dv!
Ce sperati dv sa gasiti in statut? Cradeti ca este prevazut acolo sa va plateasca vecinii datoriile?
Nu are nimeni datoria sa va anunte calcularea penalizarilor. Acestea se calculeaza dupa dupa cum a hotarat adunarea generala in conformitate cu legea. Ati participat la adunarea generala?

este posibil ca in statut sa existe o prevedere referitor la cuantumul penalizarilor la 0,1% iar in comitetul executiv sau adunarea generala sa se fi modificat pina la 0,2 %. in acest caz este vorba despre o modificcare de statut si trebuie operata modificarea si la judecatorie, in conformitate cu legea 230 si hg 1588. nu ma mai puneti sa va dau citate, ca le puteti gasi singuri in cele doua acte normative !
daca pina adunarea generala cea mai recenta nu se luase decizia implementarii penalizarilor de neplata, atunci decizia trebuia afisata la avizier, in conformitate cu legea 230:
art.25.al(4) '' hotararile adunarii generale se consemneaza in registru procese verbale al asociatiei , se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv si se comunica in scris tuturor proprietarilor''.

pentru ca in lege se specifica, la un momentdat, in mod clar "dupa cum s-a stabilit in adunarea generala" (citatul este din amintiri, deci formularea este alta, probabil)
oricum, domnule/doamna ienupar05 ... ati avut timp in cele 50 de zile de la afisarea intretinerii respective sa va platiti serviciile de care ati beneficiat : apa rece, calda, caldura, lift, curatenie, etc
Lucrez la o firma mare am 200 de contracte pe mana de care ma ocup. Urmaresc dar nu emit facturi .Sunt foarte aproape de clientii mei caci sunt constienta ca dupa urma lor mananc o paine. Eu as spanzura fata de la facturi daca imi emite o factura fara toate elementele. Consider ca, si lista de plata trebuie sa aiba toate aceste elemente intrucat inlocuieste facura . De asta sunt eu suparata, nu de penalizari sau magarii care oricum se fac. Sunt sigura ca daca ma duc sa intreb ce salarii au.... nimeni n-o sa-mi raspunda cu toate ca eu platesc. dar pe mine ce ma intereseaza asta o sa-mi spuneti ? intra in datoriri .De pe urma mea pune pe masa bunatati la copii. Eu cred ca omenia este mai presus de orice pret. E o poveste prea mare ....... va voi tine la curent dupa proces asa ca fapt divers mai mult sa aiba ceilalti de invatat CONSIDERATI UN STUDIU DE CAZ
Pai daca lucrati la o firma mare cu atata amar de clienti ar trebui sa stiti ce inseamna cand acesti clienti nu v-ar plati facturile si ce greutati ar crea acest lucru firmei Dv. De ce nu ganditi asa si in calitate de locatar fata de asociatia careia ii datorati bani luna de luna pentru serviciile care va fac confortul Dv.? Si...Dv spuneti clientilor ce salariu aveti (in cazul in care v-ar intreba) ca doar ei va platesc, nu?) Presupun ca daca lucrati la o firma asa de mare nu se pune problema banilor. Si atunci? Problema prinde contur si cu o componenta emotionala, bag seama, si as zice chiar mai mult...si cu una de moralitate.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere scarlet scarlet Penalitatile al coror procent nu a fost comunicat catre mebrii asociatiei sunt legale? Adica daca nu s-a comunicat hotararea in care se specifica procentul ... (vezi toată discuția)
Am 3 intrebari punctuale cu privire la metoda de calcul a restantelor sagetatorul sagetatorul [b]Buna ziua,[/b] Am 3 intrebari punctuale cu privire la metoda de calcul a restantelor. Legea 230/2007 (si metodologia de aplicare) sunt laconice la acest ... (vezi toată discuția)