avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa demisie pot actiona in judecata societatea unde ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa demisie pot actiona in judecata societatea unde am lucrat

Buna ziua.Am lucrat la o societate cu capital privat.In ianuarie am fost la patron sa-mi negociez salariul (negocierea se face individual si verbal,asa este la noi...).Mi-a spus ca este criza si nu are bani.Salariul pe care l-am avut era 1250 brut.Dupa noua grila de salarizare 01.01.2009, 1200 ron,reprezenta sal min.pe economie pentru studii superioare,fara spor de vechime in munca (15% la care am dreptul).Atunci i-am propus sa ma treaca in somaj.
Nu a vrut deoarece avea nevoie de om,eu aveam de munca 8 ore pline.Aspus ca daca nu imi convine salariul,sa-mi dau demisia.Asa am facut,mi-am dat demisia.In locul meu nu a angajat,am predat lucrarile colegelor.
INTREBARE Pot sesiza ITM,dupa ce mi-am dat demisia,pentru ca nu mi s-a platit sporul de vechime si actiona in instanta?Mentionez ca in demisie nu am mentionat motivul pentru care mi-am dat demisia.Am vreo sansa?
Vasilescu Mirela
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2009
MIRELA35, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 2 Martie 2009
De ce solutia este ANAF? Ma scuzati dar nu stiu ?Stiam ca salariul la negru ar trebui sesizat ITM-ului?
Va multumesc,imi sunte-ti de mare ajutor!
Datorita dumneavoastra am inteles cum este cu acei coeficienti de ierarhizare din CCMUN.:)
Eu intelesesem ca cei cu studii sup.ar trebui sa primeasca de la patroni sal.minim pe economie,doar la asta ii obliga legea,daca ei vor sa dea mai mult bine,daca nu nimeni nu-i poate obliga sa tina cont de o ierarhizare sal.?De exmplu daca patronul vrea sa-i stabileasca portarului 2000 pe luna si inginerului 1200,poate sa o faca fara nici o problema.Acum am inteles,SPER CA BINE,daca portaru are liceul si primeste sal. 2000 pe luna inginerul trebuie sa aibe,cu 0.8 mai mult fata de sal.minim pe societate.Deci si societatile comerciale care merg dupa CCMUN trebuie sa tina cont de calificarea personalului,de studii,functiile pe care le ocupa.Dar totusi este o problema,salariile sunt confidentiale.Cum putem sti ca se tine cont de acest criteriu de salarizare?Mai ales atunci cand sal se trec la o valuare mult mai mica pe cartea de munca si restul se da la negru? Vasilescu Mirela.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2009
loredana1973, utilizator
Intrucat poate fi vorba despre evaziune fiscala. Evaziunea fiscală reprezintă sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, taxelor şi a altor sume datorate bugetului consolidat de stat, de către persoanele fizice şi persoanele juridice române sau străine.
elis a scris:

Referitor la sporul de vechime cum ati negociat? Intrucat, acesta se acorda la locurile de muncă unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de bază.

Domnule Elis,

De unde stim cand sunt aceste sporuri prevazute in salariul de baza?

Va multumesc!
smeagull a scris:

elis a scris:

Referitor la sporul de vechime cum ati negociat? Intrucat, acesta se acorda la locurile de muncă unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de bază.

Domnule Elis,

De unde stim cand sunt aceste sporuri prevazute in salariul de baza?

Va multumesc!

Daca sporurile sunt incluse in salariul de baza, ar trebui sa fie stipulat in c.i.m. acest lucru sau intr-un act aditional la c.i.m.
elis a scris:

Daca sporurile sunt incluse in salariul de baza, ar trebui sa fie stipulat in c.i.m. acest lucru sau intr-un act aditional la c.i.m.

Aceasta mentiune facuta nu in CIM, ci in CCM la nivel de unitate, produce aceleasi efecte din cim?
Va multumesc din suflet1

Alte discuții în legătură

La societatile comerciale cu capital privat ar trebui se existe o grila de salarizare? MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua. Va rog,sa ma ajutati.Societatea unde lucrez nu are CCM (DESI ARE 45 ANGAJATI).Salariile se negociaza individual.Se respecta partial ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de vechime este obligatoriu pentru toti angajatorii? loredana1973 loredana1973 Buna ziua,am nevoie de ajutor pentru negocierea salariului! Societatea unde lucrez,m-a angajat cu salariul de debutant pentru studii superioare.La ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca hepea hepea Buna ziua, Sunt angajat la o companie privat cu 6 ani vechime in munca. Conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National, articolul 41, alineat 3, ... (vezi toată discuția)