avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat timp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat timp

cat timp dureaza sa se faca o departajare a terenurilor la 5 frati?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:50, 8 Februarie 2009
Medierea isi gaseste aplicabilitate in toate domeniile de drept: civil, penal, comercial .... Este mult mai rapida si eficienta. Solutia gasita este o solutie unanim acceptata si respectata. Procesul de mediere se desfasoara intrun cadru familial nefiind publica ca in procesul judecatoresc unde este publica si auzita de toata lumea. Relatiile dintre parti nu se deterioreaza. Aceste pareri sunt sustinute de foarte multa lume din diferite domeni, printre care Cristi Danilet - procuror, Zeno Sustac, Claudiu Ignat, Tatu Doru - avocati... insirarea ar putea continua.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2009
Seffer Laurentiu, Consilier juridic
Daca va intelegeti, puteti merge la notar si incheia un partaj voluntar (dureaza cel mult 1-2 luni, daca nu aveti cadastrul facut), daca nu va intelegeti, urmeaza sa introduceti actiune la judecatorie pentru partaj succesoral si va dura destul de mult (estimativ minim 1 an, maxim 3 ani).

Av.Cermak Iuliana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un mediator si un avocat nu? Ovidiu dan Astalas ovidiu dan Ovidiu dan Astalas ovidiu dan Ideea acestui titlu explicativ mi-a venit lecturand mesajele transmise insistent de catre un utilizator, acesta fiind foarte insistent in a sustine pozitia ca ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii se face obligatoriu la notar sau se poate face prin mediere? leusan leusan Pentru dezbaterea unei mosteniri este nevoie obligatoriu ca a se faca la notar sau se poate si prin birourile de mediere? dar iesirea din indiviziune se ... (vezi toată discuția)