am 27 de ani si as dori sa imi decad din drepturi parintesti ambii parinti . nu doresc sa mai am nici o forma de legatura juridica cu ei si sa nu mai fim rude legal. exista o formula legala pentru a nu mai fi considerati rude in acte ?
in cazul in care as suferi de o tulburare psihica sau de personalitate si as vrea sa imi decad parinti si rudele de gradul 1 din drepturi pentru ca ei sa nu aibe posibilitatea de a ma interna sau de a lua decizii in locul meu cum as putea proceda.
Membrii majori ai familiei care locuiesc in mod obisnuit cu o persoana din a carei comportare s-ar putea deduce ca este un bolnav psihic periculos, cei care vin in contact permanent cu aceasta la domiciliu sau la locul de munca, precum si orice alta persoana care are cunostinta de un asemenea caz, sunt obligati sa instiinteze de indata, in scris, unitatile sanitare. Cand bolnavul psihic considerat periculos este pus sub interdictie sau este minor, aceeasi obligatie o au si autoritatea tutelara, tutorele sau parintii minorului.
Instiintarea se adreseaza dispensarului medical in a carui raza teritoriala domiciliaza persoana considerata a fi bolnav psihic periculos sau dispensarului medical care deserveste personalul muncitor din unitatea in care acesta isi desfasoara activitatea.
Puteti numi personal un tutore pentru cazul in care veti ajunge fara discernamant, va conta intr-un eventual proces de punere sub interdictie. Desi.. cine credeti ca va fi dornic sa ajute in afara de parinti sau cineva din familie ?
Daca sunteti fara discernamant, nu prea sunt solutii, altcineva va decide in locul dvs , daca aveti tulburari cat sa-i deranjati pe ceilalti, nimeni nu-i poate obliga pe ceilalti membri ai familiei cu care locuiti sa va suporte comportamentul. Daca nu vreti sa va internati si nici nu se reuseste o internare nevoluntara, gasiti alte solutii sa locuiti singur, sa va intretineti singur.
Tulburarile psihice se trateaza, necesitatea de internare intervine tocmai pt ca bolnavul nu doreste , nu considera necesar un tratament cat e acasa.
Indiferent ce ati face, parintii vor ramane parintii dvs, asta nu puteti schimba.
Puteti sa va departati de ei si fizic si emotional, puteti sa va schimbati pe cale administrativa si numele (daca aveti un motiv temeinic legat de nume ) daca vi se pare ca v-ati rupe si mai mult asa, dar tot parintii dvs vor fi.
Dezmostenire
scurpin77
Mama a murit de 8 ani, a avut 3 copii si nu s-a facut succesiunea dupa moartea ei. Acum tata vrea sa dezmosteneasca un copil. Poate face acest lucru si ce ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire..
dollc3_anny
buna ziua..am si eu o intrebare..suntem doi copii la parinti ..un baiat care face in august 18 ani si eu care am 19..as dori sa stiu daca tata ar putea sa ne ... (vezi toată discuția)