avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Buna seara!
Parintii mei au cumparat o casa acum aproximativ 30 ani si singurul act ce-l detin este un contract de vinzare-cumparare scris de mina,semnat de 2 martori care nu mai traiesc.Nu mai traieste nici vinzatorul.Care sint pasi de urmat pentru ca parintii mei sa poate intabula casa si terenul aferent,precizez totodata ca in acest timp ei au platit impozitul si alte taxe aferente casei.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mezeiz , utilizator 20:28, 11 Februarie 2009
exista 2 variante, ambele destul de dificile..dar nu imposibile.
1. cautati mostenitorii vanzatorului si formulati o actiune pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic (respectiv vanzarea -cumpararea)
2. o actiune in constatarea uzucapiunii, unde ar trebui sa chemati primaria so sa dovediti ca posesia este de mai mult de 30 de ani...

varianta "corecta" ar fi nr.1 intrucat la varianta 2 poate veni primaria si sustine ca nu a fost nciodata proprietar...iar uzucapiunea se indreapta impotriva proprietarului neposesor....ramane sa analizati.eventual sa va angajati un avocat. va va da sfatul corect.realitatea este ca va doriti sa clarificati situatia juridica a imobilului..ar trebui sa existe variante, nu-i asa?

av. Ileana Schwarz
Invocarea uzucapiunii ar mai prezenta un inconvenient. Dacă proprietarii iniţiali au decedat fără moştenitori, ar trebui văzut dacă la acea vreme moştenirea nu revenea cumva statului, bunurile intrînd în patrimoniul public al acestuia. Dacă ar fi aşa, uzucapiunea nu ar putea fi invocată, ştiut fiind că prescripţia achizitivă nu curge împotriva statului atunci cînd posesia se exercită asupra bunurilor din patrimoniul public..
cum gasesc mostenitorii vinzatorului?Stim doar atit ca avea o fiica ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune geobotosani geobotosani Cu respect . Am un prieten care vrea sa stie daca modul de dobandire prin uzucapiunea de 30 ani poate sa-l exercite mostenitorii unei persoane decedate de ... (vezi toată discuția)
Actul de proprietate ContSters56968 ContSters56968 Buna ziua! In anul 1979 parintii mei au cumparat un teren in Bucuresti, proprietarul a primit banii insa parintii mei au primit doar o chitanta de mana, din ... (vezi toată discuția)
Finalizare act proprietate imobil lilianaboca lilianaboca Buna ziua.Am sa incerc sa fiu cat mai clara asupra subiectului.Eu si sotul dorim sa intram in posesia unei case situata in domeniul rural.Problema este ca ... (vezi toată discuția)