avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... un sfat...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

un sfat...

Salut.Am postat aceasta speta la sectiunea contabilitate de vreo saptamana si nu am primit nicio parere, probabil ca l-am postat gresit.Poate voi gasi aici un sfat...in urmatoarea speta:
Lucrez in cadrul unei primarii in domeniul culturii., In fiecare an avem o agenda culurala cu evenimentele culturale pe anul in curs cu bugetele respective pe fiecare eveniment in parte ...bineinteles aprobate de Consiliul locaL. banii pentru evenimentele culturale se acorda in mai multe moduri(transee, avans si decont...) cert este ca oricum ultima parte de bani se accorda dupa terminarea evenimentului in maxim 15 zile(vorbesc de legislatia de pana in 2007 cand a avut loc speta)Noi am avut in 30 decembrie un eveniment cultural ...prin care artistul ne solicita si ultima parte de bani inainte de 20 decembrie...deci toti banii pana la eveniment. In conditiile in care se cunoaste ca Trezoreria lucreaza aproximativ pana prin 28 decembrie+ca banii pentru evenimentul cultural erau aprobati pentru anul respectiv...iar in cazul in care doream sa facem plata (dupa legislatie)in termen de 15 zile de la terminarea evenimentului treceam in anul urmator unde aparea un nou buget.....astfel incat noi am platit intreaga suma artistului pana la 30 decembrie. Credeti ca am procedat corect?legal?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 16:46, 13 Februarie 2009
Cred ca nu esye nici o problema din momemnt ce activitatea a fost prestata si oricum trebuia remunerata, termenul de 15 zile fiind numai un termen de recomandare pentru astfel de plati
Tocmai ca nu a ajuns sa fie prestata...si a fost remunerata integral.... Sa produs inevitabilul si acum trebuie sa recuperam banii!!
Primul pas ar fi concilierea in vederea recuperarii sumei platite.
Am trecut peste faza de conciliere..deja sunetm in proces:((
Banuiesc ca actiunea este pe obligatia de a face si abuz de incredere.
Mult succes si termene scurte.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
Aurelian Cîcu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bugete diferite pe ani diferiti? Ramona24 Ramona24 :worthy: Stimati contabili, economisti am nevoie de parerile dumneavoastra in urmatoarea speta: Lucrez in cadrul unei primarii in ... (vezi toată discuția)
Care este forma legala de a plati un artist pentru prestatiile sale artistice noname3 noname3 Buna ziua, As dori sa stiu care este forma legala de plata catre un artist pentru presatiile sale artistice (drepturi conexe - interpretare). Mai concret , ... (vezi toată discuția)
Contract civil cu elevi de 16 ani alexcon alexcon Lucrez intr-un ONG care in prezent implementeaza un proiect de combatere a violentei si discriminarii in scoli prin metoda teatru forum. In piesele de teatru ... (vezi toată discuția)