avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitare autoritate parinteasca

Imi puteti da exemple de "situatii exceptionale" in care instanta poate decide exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte ? Cred ca decaderea din drepturi este oricum inclusa aici , dar ce altceva mai poate reprezenta un motiv intemeiat ?
Cel mai recent răspuns: Willie , utilizator 16:37, 13 Ianuarie 2013

Dar inscrierea la o gradinita ? Daca eu doresc privata. , cu predare in engleza , iar el spune ca e buna si una de stat , ssau una privata dar cu franceza ? Pana la urma tot de bani este vorba - ii cumpar copilului un serviciu pt o perioada de timp . Sau inscrierea la scoala ?
Evident ca nu aveam nevoie de acordul lui pt a face niste cheltuieli . Am mentionat cele de mai sus ca sa arat ca omul nu face niste alegeri de bun simt , umane si morale nici macar in chestiuni minore .
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Willie, utilizator
Motivele expuse de dvs. demonstreaza un comportament anormal fata de copil, dar care nu poate convinge un judecator sa va acorde autoritate parinteasca unica.
Motive serioase ar fi:
-sa fie gasit beat in sant si mediatizat: poze, tv, presa
-la fel, sa fie demonstrat ca se drogheaza
-sa stalceasca in bataie copilul astfel incat sa lase urme, sa fie anuntat incidentul la 112 si copilul dus la Medicina legala (precizez: copilul - la dvs. are liber la corectii,
un sot rau poate fi un tata foarte bun

-sa fie demonstrat pedofil cu acte in regula
-sa faca accident cu masina, el fiind beat , cu copilul in masina
-sa aiba antecedente de internare la spitalul de psihiatrie

La restul intrebarilor, raspunsul e simplu: INSTANTA
In luna octombrie, la Judecatoria ____ era in termen un proces privind scoala la care trebuia inscris minorul.#-o
- vreti o zi la Viena cu copilul-cerere de suplinire
- vreti in vacanta in Grecia-idem
- vrea copilul in tabara cu colegii, in Austria- idem
- vreti la gradinita engleza, iar domnul la cea franceza: d-nul/d-na judecator vor stabili ce este mai bine pentru copilul Dvs. Numai sa nu dea o hotarare sa mearga la gradinita rusa :stunned:
Deocamdata astea sunt problemele cu care va confruntati. Va asigur: va urma. Ce? Programul de relatii cu minorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
Art. 503. -
(1) Părinții exercită împreună și în mod egal autoritatea părintească
(2) Față de terții de bună-credință, oricare dintre părinți, care îndeplinește singur un act curent pentru exercitarea drepturilor și îndeplinirea îndatoririlor părintești, este prezumat că are și consimțământul celuilalt părinte

Poate la inscrierea in gradinita, nu aveti nevoie de acordul expres al tatalui, la fel nici la scoala.
Cred ca tatal nu se opune inscrierii copilului intr-o gradinita privata, ci nu vrea sa participe cu bani. Ramane ca dvs sa gestionati banii pe care ii veti obtine cu titlu de pensie cum credeti mai bine si sa cumparati servicii pt copil dupa posibilitati.

Pe parcurs, daca omul se opune la orice in legatura cu copilul din rea credinta si dvs veti fi nevoita pt orice sa cereti acordul instantei ca nu va intelegeti cu tatal, puteti solicita mai tarziu ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca pe acest motiv.
.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri , ma bucur ca exista posibilitatea ca macar pe parcurs sa pot solicita exclusivitatea exercitarii autoritatii.
Pensie este de acord sa plateasca , dar din ce am discutat cu el , chiar daca stie ca acesta este un drept al copilului acordat prin lege , are senzatia ca ii ofera dreptul de a pune conditii . Nu o data si-a conditionat vizita de anumite cerinte catre mine . Adica , " vin sa vad copilul daca accepti sa vin si cu mama . Altfel , nu ma intereseaza " . in asemenea conditii , va dati seama ca nu imi pare rau ca nu vine in vizite . Nu cred ca iubirea fata de propriul copil o simti si ti-o manifesti in functie de circumstante . Vor urma sicane , ca de altfel si pana acum , dar din ceea ce imi spuneti , cu cat mai multe , cu atat mai bine ..
Si ca sa raspund unui citat anterior , desi am inghitit multe de la un "sot rau " numai pt a-i da posibilitatea de a petrece cat mai mult timp alaturi de copil , a fost un tata execrabil . Asa ca de unde nu e .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ... David77_ David77_ Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna; desi tatal e dezinteresat de copil, se opune iesirii din tara solomonalexa solomonalexa Buna ziua, as dori un sfat referitor la cum as putea primi doar eu costodia fetitei mele. in momentul de fata fetita are 1 an si 9 luni, sunt divortata din ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)