avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ART215 CP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ART215 CP

Buna ziua

Pentru o fapta incadrata la inselaciune cu un prejudiciu de aproximativ 8000 de euro,savarsita in anul 2006 as dori sa va intreb cand se prescrie plata acelei datorii si cand se prescrie fapta in sine.Mentionez ca procesul inca se afla pe ro.Va multumescl
Cel mai recent răspuns: MARI777 , utilizator 21:24, 15 Ianuarie 2013
3-15 ani,la asta m-am referit
Nu s-a modificat nimic în legătură cu problema pe care o aveți.
Citiți art. 215 C. pen, apoi 122 și 124 C. pen. Vă veți lămuri cum stă treaba cu prescripția și cu prescripția specială.
utilizatorul face confuzie intre limitele pedepsei la infractiunea de inselaciune si termenele de prescriptie.
depinde de stadiul dosarului si de condamnarea ce se va primi.
mi-e greu sa cred ca se va ajunge la prescriptie speciala.
cel mai bine ar fi sa va orientati spre a gasi o cale de a evita o condamnare cu executare si sa gasiti solutia potrivita pentru a recupera prejudiciul.
sotul meu pentru un prejudiciu de 10000 de euro i-a dat 7 ani la curtea de apel si mentionez ca nu avea nici macar o amenda penala asa ca te sfatuiesc sa ai grija mare ce faci si cine te reprezinta pentru ca se pare ca in romania cei care omoara oameni sunt in libertate iar cei cu inselaciuni si alte fapte stau dupa grati ani buni.........bafta multa
Asa am auzit si eu ca la inselaciune nu prea se da cu suspendare

Alte discuții în legătură

Prescriptie dosar penal ionut_ionut ionut_ionut cine m a poate ajuta cu o informatie legata de faptul cum se poate prescrie un dosar penal ,dupa cat timp.?. (vezi toată discuția)
Cauze care inlatura prescriptia raspunderii penale florin_v florin_v Care sunt cauzele care inlatura prescriptia raspunderii penale? Este vorba despre anumite acte sau altceva? Desfasurarea procesului penal sau o eventuala ... (vezi toată discuția)
Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)