avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nota doi la purtare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nota doi la purtare

Fiului meu i-a fost scazuta nota la purtare la doi, nu am mai auzit de o masura atata de dreastica luata vreodata, poate va intrebati ce a facut, nu a dat foc scolii, nu a distrus-o , nu a batut pe nimeni, nu a vandut sau consumat droguri(pentru asta ai nota 7 la purtare) a chiulit de la ore , nu singur, dar asta conteaza mai putin, au fost intr-un bar ,a consumat o bere,dar nici cantitatea nu conteaza, s-a intors sa-si ia ghiozdanul, l-a luat si a plecat acasa.Specific ca in scoala dupa ce a intrat nu a mai participat la ore, nu a deranjat pe nimeni, a stat la chioscul scolii pana a sunat si si-a luat ghiozdanul, a plecat.
Fapta lor a ajuns la urechiile conducerii dupa ce alti doi elevi au fost prinsi in scoala fumand , acestia parandu-i si pe ei , respectiv pe fiul meu.
Ca urmare am fost informati , am fost chemati la scoala , fiul meu a recunoscut fapta (a dat o declaratie in scris) regreta cele intampate iar media i-a fost scazuta la doi, pe langa alte sanctiuni,mustrare in fata clasei,excluderea de la cursuri pentru cinci zile .
Art.42 din regulamentul liceului stabileste o ierarhie a sanctiunilor care se pot aplica elevilor in functie de gravitatea faptelor,iar mie mi se pare cam mare pedeapsa in comparatie cu alte fapte de care am cunostinta ca s-au petrecut in acest liceu sau cele mediate
Mai specific ca am contestat decizia luata de consiliul profesorilor, insa raspunsul a fost acelasi, intentionez sa fac o contestatie la Inspecoratul Scolar , dar am inteles din unele surse ca fac degeaba contestatia ca nu noi rezolva nimic
M-ar ajuta niste pareri.
Am uitat sa specific,fiul meu este elev in clasa a X-a














Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 14:05, 1 Februarie 2013
da , a mai avut mici abateri, a fost prins fumand in fata scolii, a avut nota la purtare scazuta cu un punc din cauza absentelor, dar recunoastem toate aceste avateri, nu vreau sa-l scoatem basma curata, dar totusi, suntem de acord ca trebuie sanctinat insa nu atat de grav.
Anul trecut un elev a fost dus cu salvarea in coma alcoolica din scoala , alcoolul consumandul in incinta scolii si nota la purtare a fost 7 , sunt elevi care consuma droguri tot in scoala , prinsi fiind si nota e 6 sau 7 depinde de diriginte si ar mai fi multe , vreau sa va mai spun ca fiul meu nu e un elev cu probleme la invatatura are media perte 8.50 a intrat la liceu al patrulea in clasa lui in ordinbea mediei ovbtiunutra la admitere 9.30 si totusi
In aceste conditii nu puteti decat sa incercati sa mai stati de vorba cu conducerea scolii solicitand explicatii privind argumentele ce au stat la baza aplicarii sanctiunii.
In functie de explicatiile primite va trebuie sa aveti o anumita atitudine. Daca se dovedeste ca sanctiunea a fost aplicata conform regulamentului scolii si s-au respectat etapele premergatoare va trebuie sa apelati la intelegerea conducerii scolii solicitand reducerea sanctiunii cu promisiunea ferma ca fiul Dvs. va avea un comportament adecvat si va asumati raspunderea ca acesta se va conforma.
Nu va recomand sa aveti o atitudine furioasa, poate cu vorba buna si cu promisiunea ca fiul Dvs. nu va mai crea probleme, veti putea obtine o sanctiune mai usoara sau doar una din cele aplicate. Faptul ca este totusi un elev bun la invatatura, v-ar putea ajuta foarte mult in demersurile Dvs. si , de ce nu, propuneti conducerii o alta sanctiune, poate sa participe la actiuni de igienizare sau de alta natura organizate in cadrul liceului dupa programul de scoala.
Evident, fiul Dvs. trebuie sa accepte compromisul.
Sesizarea Inspectoratului scolar nu se mai justifica in aceste conditii putand chiar sa dauneze date fiind precedentele sanctiuni ale fiului Dvs.
L.C.
Asa e la noi daca te duci si reclami mai departe copilul va avea de suferit tipic romanesc si eu am avut probleme cu copilul la scoala si am depus reclamatie inclusiv la Inspectoratul Scolar iar dupa un an de zile s-au mai gasit profesori destepti sa-i aduca aminte de aceea reclamatie si ca atare am mai depus o reclamatie , iar daca abuzurile vor continua voi depune plangere si la M .E. si Politie .
Avea dreptate "' sefu'" cand a spus ca scoala scoate tampiti , cand elevii sunt evaluati sau sanctionati dupa ureche .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar staruvp staruvp Buna ziua.As vrea sa stiu conform noului regulament scolar daca un elev este prins fumand tigari in incinta scolii este corect sa se scada elevului doua puncte ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)