avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Taieri din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Taieri din salariu

Buna ziua,am o problema si caut raspuns la o dilema:tocmai am primit fisa de salariu conform careia mi sa taiat 75% din salariu,mentionez ca si luna trecuta am luat 85% ,in plus firma e in insolventa.Cat de legala e decizia patronului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 21 Ianuarie 2013
Problema e ca nu sa taiat din salarii aceleasi procente,uni au luat 90%,unii 80%,mie mi sa taiat luna aceasta 76%,nu inteleg pe ce criterii,sa taiat la cine a vrut,cat a vrut cineva.......
Nu mi se pare corect ca un istet care sta cu o lista de angajati in fata sa decida cine cati bani ia,dupa cum a visat in noaptea din inainte de decizie.Cineva a decis cu nici un temei legal sa cioparteasca salariile.Dupa ce ca am cel mai mic salariu dintre angajati firmei mai taie si ei.Ca inginera iau salariul mai mic ca un lacatus din firma.
Intr-adevar, este o practica nelegala a anagajatorului si care va trebui sanctionata intr-un fel de catre salariati.
Ideea e ca nu vreau sa ajung in instanta,cu avocati,etc.Vreau doar sa imi recuperez banii pentru care am muncit,daca aveau dreptul sa imi taie din salariu sa se justifice daca nu trebuiau sa ma cheme la lucru 80% din timpul de lucru.Vreau sa stie ca nu prostesc pe toata lumea .Poate un muncitor nu isi stie drepturile dar as vrea sa imi stiu eu drepturile,si vreau ca ei sa stie ca imi stiu drepturile si le pot folosi.Oricum ma voi adresa ITM-ului printr-un email amonin,nu vreau sa am probleme,oricum sunt de azi in preaviz,problema e ca nu le las lor banii munciti de mine.

Problema e ignoranta celorlalti,fiecare tace.Le este poate teama pentru serviciul lor,avand in vedere ca pentru o greva tot pe tema asta au fost tarati prin tribunale la recursuri pe care le-au castigat oricum,la fel ca si procesul.Nu stiu ce zic altii,unii au plecat cu lichidare la zi pe tema asta.

Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Anonimele catre ITM nu se iau in considerae si se claseaza , potrivit art.7 din OG nr.27/2002...
Atunci ce pot face?Sunt niste bani pe care i-am muncit .Lucrez intr-o sectie de confectii metalice la monitorizarea productiei,in frig si consider ca mi-am castigat banii muncind.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
monyca1981, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda iuliangoga iuliangoga Amenda poate fi considerata paguba ? In acest sens , angajatorul se poate indrepta impotriva salariatului care a gresit ? (vezi toată discuția)
Este legal ce face firma? valentina85 valentina85 sotului meu i-au fost opriti bani sa intre in cont de catre firma deoarece mai avea de dat 167 lei pt niste materiale lipsa Acesta a achitat suma dar am fos ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala ludeea ludeea Conform art 254 alin 3 din Codul Muncii in baza unei note de constatare si dupa evaluarea pagubei se poate recupera prejudiciul cauzat de angajat cu acordul ... (vezi toată discuția)