avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA MINOR

Buna ziua
unde ma pot adersa ca fostul sot nu a mai platit pensia alimentra a copilului de 2 luni si nici in luna august nu a platit .
dar cit se ma plateste pensia alimentra la un salariu minim pe economie.

O zi buna

Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 12:30, 18 Ianuarie 2013
cuantumul pensiei este de pana la 1/4 din venituri, daca fostul sot nu plateste, puteti formula plangere penala pentru abandon de familie, urmand sa se inceapa urmarirea penala se cerceteaza, dv va constituiti parte civila cu suma pe care o datoreaza, si probabil se termina cu o scoatere de sub urmarire penala daca plateste. insa chiar si aceasta ordonananta va figura in cazierul judiciar al fostului sot, aspect care nu va este de folos, deoarece ii va fi mai greu sa se angajeze cu mentiuni in cazier si copilul nu va mai incasa pensia. pe de alta parte si copilul ar putea fi prejudiciat pe viitor daca tatal sau apare cu mentiuni in cazier.

ceea ce puteti face este sa mergeti la un executor judecatoresc, care sa-i trimita o somatie, cu mentiunea formularii unei plangeri penale in caz de neplata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara AdrianaEnescu AdrianaEnescu In cazul in care fostul sot nu mi-a platit pensia de intretinere pentru copil de un an si doua luni si doresc majorarea acestia, pot solicita si majorarea ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere Meina Meina daca fostul sot nu plateste pensia de intretinere a copiilor mai multe luni la rad, cul il pot constrange s-o faca? poate fi dat in judecata? dupa cite luni de ... (vezi toată discuția)