avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intelegere interioara taie un drept al penionarilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intelegere interioara taie un drept al penionarilor activi.E legal?

Vreau să știu dacă o "înțelegere interioară" între două instituții respectiv Casa de Pensii și Direcția de Asistență Socială a Persoanelor cu Handicap care îi cere pensionarului să renunțe sau să aleagă între biletele instituțiilor e legală?Stiu că pensionarii beneficiază de bilete pe mijloacele de transport în comun.Același pensionar are și calitatea de asistent personal al unei persoane cu handicap și beneficiază de bilete de tranport în comun conform legislației asistentului personal în vigoare.Vreau să știu ce se poate face ?având în vedere că ne lovim de refuzul funcționarului de a ni se explica decizia. Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
ContSters74189, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:02, 15 Februarie 2009
Va propun sa nu ne indepartam de subiectul topicului.

Nu discutam despre cumularea calitatii de pensionar cu cea de asistent personal al persoanei cu handicap, ci depre abonamentul gratuit pe mijloacele de transport in comun.
Va suparati daca va intreb ce ati face cu doua abonamente emise, evident, pe numele dvs., pentru aceeasi perioada, abonamente care va permit, amandoua, sa calatoriti gratuit pe mijloacele de transport in comun? Sau ce sens are sa aveti doua asemenea abonamente?

Vorbim, si dvs. si eu, despre acelasi lucru dar nu pare a fi asa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie handicap nevazator lacramitza76 lacramitza76 Din nou am o problema si apelez la dv. in speranta caci ma veti ajuta ca si pana acum.O persoana -pensionara de stat cu o pensie minima de 350 lei nu vede ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sau nu? AndreeaIB AndreeaIB Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: fetita mea in varsta de 4 ani are hipotiroidism, mixedem congenital, descoperit la 3 luni; este inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane cu handicap fizic gradul 1 cu asistent personal / insotitor lonley-wolf lonley-wolf Care sunt drepturile unei persoane cu handicap fizic gradul 1 cu asistent personal / insotitor care nu beneficiaza nici de conditiile minime de trai si care ... (vezi toată discuția)