avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite locale- termen de prescriptie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite locale- termen de prescriptie

Buna ziua.

As vrea sa stiu si eu daca impozitele pe cladiri si terenuri, mai vechi de 5 ani, se prescriu.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
ammazon, utilizator
Cel mai recent răspuns: ammazon , utilizator 20:14, 24 Martie 2013
ammazon a scris:

Este legala modificarea numelui in registrul fiscal in conditiile in care eu nu am dezbatut succesiunea si nu am prezentat absolut niciun act doveditor in acest sens?
Este legala incasarea de taxe si impozite pe un alt nume in conditiile aratate mai sus?

Categoric, ca nu. In niciun caz nu aveau dreptul sa treaca rolul ( bunurile ) pe numele mostenitorului, daca acesta nu a facut succesiunea. Probabil fiind o primarie dintr-o comuna, sat, lucreaza dupa cum le convine. Si-au permis cam multe cu dvs. Eu stau si ma gandesc ca in fond mama dvs, nu datora acei bani, nefiind declarata mostenitoare in baza niciunui act, deci plata eu nu o consider legala.

Sper ca nu va influentez in niciun fel, dar merita sa ii trageti la raspundere, dar.......va dau exemplu propriu, proces cu institutia demarat de mine in martie 2011, finalizat in sept2012, nervi, stres si hartuire, finalizarea fiind musamalizare totala din partea lor, noroc ca la mine nu a fost vorba de bani, decat un act administrativ, pe cand la dvs, o asemenea durata va afecteaza la penalitati, asta in cazul in care exista totusi aceea somatie si sunteti bun de plata.

Inainte sa faceti adresa scrisa catre ei, cereti-le un certificat fiscal cu datorii, chipurile pt subventia la caldura, rolul fiind eronat pe numele mamei dvs, ei vor elibera un document in care au operat ilegal in baza de date, trecand pe mama dvs, deci in acest fel veti strange dovezi, pt ca sincer nu aveti nimic altceva. Imi pare rau dar sistemul este afectat total, de isi permit niste functionari sa pretinda, modifice dupa cum vor. Va doresc bafta multa!
Va multumesc inca o data pentru informatiile clare furnizate. O sa va tin la curent cu mersul evenimentelor si voi incerca sa nu ma las ingenunchiat de acest sistem defect.

Toata stima!
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
ammazon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia impozitelor si taxelor locale Laurbalaur Laurbalaur Buna ziua,voi avea nevoie de dezbaterea unei succesiuni dupa strabunica mea decedata in 1992,mostenitori fiind copii acesteia(printre care si bunica ... (vezi toată discuția)
Decizia de impunere anuala, titlu executoriu catalingcc catalingcc Buna ziua, In luna decembrie am tot vazut ca au fost emise fel si fel de somatii si titluri executorii pentru recuperarea datoriilor contribuabililor de ... (vezi toată discuția)