avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Sunt singurul mostenitor si am un copil . Traieste numai mama .Doresc ca dupa decesul acestea sa treaca totul pe numele copilului me. Ce ne sfatuiti ? Sa asteptam sa fac succesiuni dupa care sa transfer pe numele copilului sau mama poate sa ia initiativa acum cind este in viata ? Ce sa faca si este mai ieftin ? Testament ...??
Cel mai recent răspuns: VOVA6 , utilizator 21:46, 27 Ianuarie 2013
Costurile sunt aproximativ aceleasi: mama dvs. sa faca contract de vanzare-cumparare cu copilul dvs.

Poate face si testament, dar nu poate lasa absolut totul nepotului, deoarece legea nu-i permite sa va incalce rezerva succesorala a dvs. (deoarece sunteti fiul ei).

Puteti astepta sa deschideti succesiunea dupa decesul mamei dvs, si apoi, tot ceea ce mosteniti de la ea, vindeti copilului dvs, cu acte de vanzare-cumparare incheiate la notar.
Cel mai simplu și ieftin este ca după deschiderea succesiunii să renunțați la succesiune.
Fiul D-voastră vă va urma la moștenire prin reprezentare.
Multumesc pentru raspunsuri
Tatal a decedat? Aveti o cota si de la mostenirea sa? Atunci va trebui sa incheiati si acte cu fiul dvs. renuntarea doar la succeisunea mamei se refera doar la bunurile acesteia (ma refer la eventualitatea ca ati mostenit bunuri si de la tata in coproprietate cu mama).
da tata nu mai este . sunt eu si mama . si fetita mea de 26 ani , evident , sotia . vreau sa nu am nimic pe numele meu de acum din viata . nu are rost sa se chinuie cu acte mai tirziu...
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
VOVA6, utilizator

Alte discuții în legătură

Deces mostenitor roxy_music roxy_music Buna seara! In urma decesului mamei mele au ramas bunuri si mostenitori legali si testamentari tatal si fiul meu, eu renuntand in mod expres la succesiune, ... (vezi toată discuția)
Succesiune lml lml Buna ziua, Tatal meu a decedat , mama este in viata si vroiam sa stiu daca trebuie sa mai fac succesiunea daca sunt singura mostenitoare? (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)