avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Sunt singurul mostenitor si am un copil . Traieste numai mama .Doresc ca dupa decesul acestea sa treaca totul pe numele copilului me. Ce ne sfatuiti ? Sa asteptam sa fac succesiuni dupa care sa transfer pe numele copilului sau mama poate sa ia initiativa acum cind este in viata ? Ce sa faca si este mai ieftin ? Testament ...??
Cel mai recent răspuns: VOVA6 , utilizator 21:46, 27 Ianuarie 2013
Faceți succesiunea după tatăl D-voastră și renunțați cu această ocazie la moștenire în favoarea mamei D-voastră.
Apoi, după decesul mamei D-voastră renunțați la succesiune.

Fiica D-vaostră va moșteni în acest fel tot ce rămâne după bunicii ei.
VOVA6 a scris:

vreau sa nu am nimic pe numele meu de acum din viata . nu are rost sa se chinuie cu acte mai tirziu...

Cu sotia nu ati dobandit nici un bun in timpul casatoriei? (masina, imobile, sume de bani etc.) Si acestea sunt ale dvs. si vor fi mostenite de urmasi....
Am dobindit dar toate sunt ale fetitei mele . Totul este pe numele ei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces mostenitor roxy_music roxy_music Buna seara! In urma decesului mamei mele au ramas bunuri si mostenitori legali si testamentari tatal si fiul meu, eu renuntand in mod expres la succesiune, ... (vezi toată discuția)
Succesiune lml lml Buna ziua, Tatal meu a decedat , mama este in viata si vroiam sa stiu daca trebuie sa mai fac succesiunea daca sunt singura mostenitoare? (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)