avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema umflare factura de catre asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema umflare factura de catre asociatia de proprietari!

Buna ziua,
De mai bine de un an de zile asociatia de proprietari imi tot umfla factura fie imi pune in plus la consum fie baga pierderi imense, le-am tot inghitit insa luna asta au intrecut orice imaginatie. Pe scara mai suntem patru familii bransate la CET(pentru apa calda). Asociatia a calculat toate pierderile de apa rece doar celor patru familii bransate la CET iar restul de 16 familii(care au centrale proprii) au trecut 0 la pierderile de apa rece.
Nu era normal ca pierderile de apa rece sa fie impartite in mod egal la toate apartamentele in functie de numarul de persoane? Am intrebat pe cei de la asociatie si ei mi-au raspuns ca doar cei care nu au centrala proprie platesc toate pierderile ceea ce mi se pare aberant si abuziv in acelasi timp.(ei spun ca asa e regula acum, cei fara centrale proprii sa plateasca toate pierderile)
Sper ca nu v-am plictisit cu problema mea si daca este cineva in masura sa ma indrume cu ce este de facut ca sa pot rezolva problema ii multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
mihai15mai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:39, 29 Ianuarie 2013
Ce mica-i lumea! Iata cum pe un forum unde intra mii de utilizatori, din tota tara si nu numai, se intalnesc doi vecini.
Felicitari d-le Grecu pentru deschidere si acuratete in explicatii.
Probabil ca vecinul dv., dl. Mihai nu a citit cu atentie listele, apoi nu a citit cu atentie nici prima explicatie in care aratati ca de fapta in decembrie nu a fost lipsa de apa rece, ci un plus de apa rece, adica o cantitate mai mare citita pe apometrele individuale insumate fata de apometrul general al scarii. Poate acum reciteste si se lamureste.
Inca odata felicitari!
Multumesc pentru raspuns, tot respectul pentru domnul Grecu.
De fapt confuzia a fost din cauza ca lipsea coloana dedicata diferentei de apa calda pe scara(din cauza spatiului) care a fost insumata cu diferenta de apa rece. Iar problema reala este diferenta enorma iesita la apometre, la cateva apartamente 8mc de apa calda e foarte mult insa se pare ca problema e in alta parte si trebuie gasita o solutie pentru a micsora aceasta diferenta. Eu sunt destul de perfectionist si imi place sa stiu exact pe ce dau banii si nu mi se pare exagerat sa caut explicatii.
Da, sper ca acum totul este in regula - macar din punctul de vedere al acuratetei calculelor, rezultand de fap ca umflarea facturii de catre asociatie este - la noi in asociatie, doar un mit. As fi dorit ca aceasta concluzie clara sa ajunga domnul Mihai, dar este bine si asa. Eu mi-am mai spus pe forum parerea in legatura cu acest tip de topic care daca va aduceti aminte tot apare la cateva luni in forum. Topic-ul de fata a fost unul cunoscut de mine, practic eu am intocmit situatia repartizarilor de costuri la asociatia unde locuieste domnul Mihai, dar ce te faci cand in forum vine numai ”partea reclamanta”? Noi incercam sa dam niste explicatii, insa in mod sigur, de cele mai multe ori suntem pe langa subiect. Poate ca ar fi bine ca cel care initiaza un asemenea topic sa spuna exact despre ce asociatie de proprietari este vorba si poate ca - nu stiu, incercam sa luam legatura cu cealalta parte... Poate cer prea multe!
In fine, sfatuiesc respectuos pe toata lumea sa se adreseze cu toata increderea conducerii asociatiilor de proprietari/locatari cu orice problema cu care se confrunta proprietarii, pentru ca din cate am observat pe unde am mai fost, conducerile as. prop., administratorul si cine mai lucreaza pe-acolo, au tot interesul sa fie liniste si multumire in asociatie, vor sa fie pace sociala, intelegere si colaborare, nu dezbinare, discutii in contradictoriu, nu dezinteres...
Am avut si o convorbire cu domnul Mihai si tocmai ii spuneam ca asta imi doresc sa se intample la noi in asociatie. Sa ma intalnesc cu vecinii mei, sa ma salut cu dansii, sa am respectul lor si sa-i tratez la randul meu cu respect si sa aiba incredere in mine, ca lucrez corect, sa le apar interesele in tot ce tine de activitatea de asociatie si nu numai.
Multumesc tuturor celor care au citit toate postarile pe acest subiect, pentru incurajari si felicitari. Nu mi-a fost prea usor cand am sesizat ca este un topic cu referire directa la asociatia noastra...
Cu stima, Adam Grecu.
-La nivelul asociatiei, este necesara o corelare a sumelor apometrelor din apartamente si factura furnizorului.
-Care este modalitatea de calcul?
-Exista diferente intre factura si suma apometrelor?
-Daca exista aceste diferente, de unde vin ele?
-Exista pierderi in apartamente?= daca exista, aceastea sunt inregistarte de catre apometre, sunt ale dvs deci trebue remediate de catre dvs.
-Daca exista pe reteaua comuna sunt ale tuturor proprietarilor= remediere comuna .
-Daca aceste diferente sunt de alta natura = rezulta ca ceilalti locatari raporteaza un consum mai mic decat cel inregistrat de apometre = furt.
- Remediere = cineva sa verifice corectitudinea citirii apometrelor
@dragomang,
Dumneavoastra ati citit acest topic?
Daca l-ati citit, inca nu v-ati lamurit?
Cui puneti intrebarile de mai sus?
Ce vi s-a intamplat si ce nelamurire aveti?

Ca sa inchei in stilul dumneavoastra...
- Remediere = recititi toate postarile pe acest subiect si daca aveti o nelamurire, reveniti cu intrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)
Probleme referitoare la calculul consumului de apa calda si apa rece ceilie ceilie buna ziua ! am rugamintea sa imi precizati daca exista un temei legal pentru urmatoarea situatie : in cazul unui apartament contorizat din bucuresti , ... (vezi toată discuția)