Buna seara!
Am si eu o problema: din anumite motive nu imi pot reinnoi buletinul expirat, mai exact n-am apartament pe numele meu si nu am gasit pe nimeni sa ma ia in spatiu. Intrebare: Ma pot angaja si pot face operatiuni pe contul meu de la banca cu pasaportul (acesta este valabil)? Am fost astazi si am intrebat un notar si raspunsul a fost ca DA. Daca nu e vorba de credit, in rest cam orice problema care nu implica dovada de domiciliu se poate rezolva cu pasaportul deoarece acesta face dovada indentitatii (CNP). Vroiam sa mai aud si alte pareri pana sa ma prezint la banca sau la noul servici pentru ca sa fiu pregatit pentru orice. Multumesc anticipat.
în nici un act normativ nu este specificat perioada de valabilitate a contractului de închiriere, daca o persoana are un contract valabilş 365 de zile şi el se prezinta la evidenta persoanelor îna 361 zi si solicita stabilirea domiciliului la adresa din contract ce face lucrătoril de la evidenta a persoanelor nu îl aceptă? Greşi atărta timp cât contractul este in termen de valabilitate, este corect, se poate face domiciliul la adresa din contract.Eeste problema chirasului mai departe daca locuieste sau nu la adresa sau poate prelungi contractul.
Cetăţeanul are obligatia ca in termen de 15 zile de la mutarea la alta adresa de domiciliu să solicite spclep un nou act de identiate cu noua adresa. Din punctul meu de vedere se poate face CI si cu contract valabil 1 lună daca este încheiat încondiţii lagale.
S-a scris asta deja si aveti dreptate, insa practica este cea spusa mai sus. Nu toti sefii de servicii avizeaza carti de identitate in situatii de genul acesta (contracte de inchiriere pe perioade scurte) si isi asuma raspunderea pentru ceea ce semneaza - sau nu.
Exist sau nu
mosu1907
Sunt cetatean roman, fara sa detin proprietate in Romania. Locuiesc in chirie in baza unui contract de inchiriere valabil 60 zile cu posibilitate de prelungire ... (vezi toată discuția)