buna ziua,
am un SRL ce a fost in suspendare temporara,cu derogare de depunere situatii, si acum doresc sa l lichidez voluntar ( a iesit din suspendare temp a activitatii in mai 2012) si am utmatoarele intrebari:
1.am stoc de marfa complet defecta si depreciata rezultata din activitate -12000 ron
2.am creante de recuperat de la 2 clienti care pana acum nu mi au achitat si nici pe viitor nu vad sanse- 7700 ron
3.am rezerve legale - 14000 ron
4.am de luat bani de la societate deoarece am fc imprumut bancar personal ca sa i achit datoriile inainte de suspendare - 8500 ron
cum se pot face optim aceste inchideri ca sa platesc minim,mi s a spus ca unui SRL intrat in suspendare temp i se ridica de drept statutul de platitor de TVA daca a avut derogare de depunere si deci e posibil sa nu mai paltesc nici TVA....
multumesc anticipat de raspunsul pe care l astept cu nerabdare!
Toate activele existente in patrimoniul societatii trebuie sa se regaseasca in bilantul de lichidare al societatii, in acest document se va specifica ce se intampla cu toate aceste active.
Bilantul de lichidare se va depune la Registrul Comertului in etapa a II-a a dizolvarii - lichidarii si radierii societatii, impreuna cu decizia asociatului unic de aprobare a acestuia. Daca in urma lichidarii rezulta active acestea vor fi repartizate catre asociatul unic in baza unui raport de repartizare, care de asemenea se depune la Registrul Comertului in etapa a II-a.
Cum se vor intregistra din punct de vedere contabil va vor raspunde colegii mei din domeniu.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Lichidare voluntara
stelana
buna ziua,
am un SRL ce a fost in suspendare temporara,cu derogare de depunere situatii, si acum doresc sa l lichidez voluntar ( a iesit din suspendare temp a ... (vezi toată discuția)