avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe teren agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe teren agricol

Buna seara! Bunicii mei au luat in arenda dupa revolutie un teren agricol. Proprietarul terenului este veteran de razboi, deci dupa introducerea impozitului pe terenul agricol nu ar trebui sa il plateasca, fiind scutit. Anul acesta merge bunica mea la primarie si i se spune ca are de plata 2000 lei impozit pe terenul luat in arenda , suma care s-a adunat de cand s-a intodus acest impozit. Bunicei mele nu i s-a trimis niciodata o instiintare de plata, ea merge in fiecare an sa platesca alte impozite si numai anul acesta a aflat de plata lui. Ce sa faca in acest caz?
Si tot la acesta primarie a aflat ca ea platea inpozit pe o masina pe care a vandut-o in anul 1986. Neprimind nici o instiintare acasa , ea merge la primarie , platea impozit X care il zicea casiera si ea platea ca o fraiera , nestiind ce plateste, si din anul 1986 pana in anul 2012 ea a platit un impozit pe o masina care a vandut-o. Ce e de facut si in acest caz? Adaug ca si cel care a cumparat masina a platit la randul lui acelasi impozit.
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:21, 30 Ianuarie 2013
Deci, pt auto, este foarte bine ca stiti cine este persoana respectiva, de preferat sa il rugati sa solicite un Certificat fiscal(poate fi si cu datorii, daca omul le are), in acel certificat se reflecta anul dobandirii, adica cand a vandut bunica dvs 1986.

Pt terenul luat in arenda: " ● În cazul în care terenul, proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice este dat cu chirie, concesionat sau arendat în baza unui contract de închiriere, de concesiune ori de arendare, după caz, impozitul pe teren se datorează de către proprietar, cu excepţia cazurilor în care terenul face obiectul unui contract de leasing financiar."

Daca nu sunteti lamurit cu terenul, va rog dati cautare pe forum, veti gasi foarte multe topice cu acesta intrebare.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare arenda aenescu93@gmail.com aenescu93@gmail.com Buna ziua, Cum pot sa imi recuperez banii pe arenda? Situatie este in felul urmator: Bunica mea a incheiat un contract de arenda in anul 11.07.2012 pe o ... (vezi toată discuția)
Veteranii de război nu mai beneficiază de terenurile primite după 1990? Magbd Magbd Buna ziua, Tatăl meu a fost veteran de război și după revoluție veteranii au primit de la stat terenuri agricole în baza unei adeverințe, așa cum au ... (vezi toată discuția)
Impozit de teren - neplatit de 10 ani : penalitati? termen prescriere ? carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: fratii mamei mele(intre timp decedata, deci o reprezint eu si fratele meu) vor sa dezbatem succesiunea dupa bunici, este vorba de o ... (vezi toată discuția)