avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie dupa CCC

Buna ziua!!
In prezent sunt in concediu pt cresterea copilului.. iu iunie bebe implineste un an si trebuie sa ma intorc la serviciu.. eu nu sunt casatorita cu tatal copilului dar locuim impreuna.. Am cateva intrebari si sper sa gasesc raspunsul aici. In cazul nostru (parinti necasatoriti) tatal este obligat sa isi ia concediu o luna ptr cresterea copilului?? Poate sa renunte la acest concediu?? Pentru a beneficia de stimulentul de insertie eu trebuie sa ma intorc la munca inainte sa implineasca bebe 11 luni??? Fiind necasatoriti, nu pot beneficia eu de 12 luni de concediu??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 21 Mai 2013
Nu suntem casatoriti, nu locuim impreuna, tatal are un alt domiciliu. Sa presupunem ca ne-a parasit :). De ce nu am dreptul in acest caz sa beneficiez si de a 12 a luna de Ccc. Multumesc.
Asa sunt prevederile legale aplicabile dupa data de 01.03.2012 .
Imi cer scuze ca insist. Daca tatal nu locuieste cu noi, nu indeplineste una din cele 4 conditiile cumulative pt acordarea CCC, nu ma incadrez la prevederile art. 4.1 (3) ?
Daca tatal nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC , atunci va sunt aplicabile prevederile art.4 ind.1 alin.3 din Normele de aplicare ale OUG nr.111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie bianca_tm bianca_tm Buna ziua! Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie sinziasofiei sinziasofiei Buna ziua, am nascut pe 28.02.2013 si am intrat in ccc pe 14.04.2013 am optat pentru 1 an de zile.intrebarea este cand trebuie sa ma reangajez ca sa primesc ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)