avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... reorganizare - desfiintarea postului de sef serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

reorganizare - desfiintarea postului de sef serviciu

In cat timp de la primirea unei adrese de restructurare a postului de sef serviciu pe care il ocup trebuie sa raspund institutiei ce am de gand si pe ce post de executie vreau sa trec??
Eu cred ca in termenul legal de 30 zile. Asa este??
De la resurse a zis una ca in 3 zile dar nu mi-a aratat unde scrie acest lucru.
Cel mai recent răspuns: leutu , utilizator 19:46, 6 Martie 2009
va multumesc pt. raspunsuri
leutu a scris:

In cat timp de la primirea unei adrese de restructurare a postului de sef serviciu pe care il ocup trebuie sa raspund institutiei ce am de gand si pe ce post de executie vreau sa trec??
Eu cred ca in termenul legal de 30 zile. Asa este??
De la resurse a zis una ca in 3 zile dar nu mi-a aratat unde scrie acest lucru.

In cazul dvs. este vorba despre reducerea personalului ca urmare a reorganizarii activitatii institutiei publice. Veti fi eliberat din functia publica de conducere si numit in functie publica de executie.

Intrucat este vorba despre art. 99, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 188/1999, institutia este obligata sa va acorde un preaviz de 30 de zile calendaristice, perioada in care are obligatia sa va puna la dispozitie functiile publice vacante.

Deoarece nu puteti fi numit in functia publica de executie decat dupa ce trece termenul de preaviz, va puteti alege functia pe care urmeaza sa o ocupati si in cea de-a 30-a zi calendaristica.
"(6) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a)-c) si e), daca nu exista functii publice vacante corespunzatoare in cadrul autoritatii sau institutiei publice, autoritatea ori institutia publica are obligatia de a solicita Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in perioada de preaviz, lista functiilor publice vacante. In cazul in care exista o functie publica vacanta corespunzatoare, identificata in perioada de preaviz, functionarul public va fi transferat in interesul serviciului sau la cerere. "
Dar in Legea 188/1999 la art. 99 alin. (6) citat mai sus scrie ca daca nu exista functii publice vacante corespunzatoare atunci mi se ofera de executie la alegere. In institutie exista functie vacanta de conducere (sef serviciu) care a primit avizul ANFP. Asadar eu inteleg ca trebuie sa ma transfere pe aceasta functie. Am dreptate??
Si mai exista inca o functie publica corespunzatoare de sef servciu dar care este temporar vacanta (concediu crestere copil) dar pe care a fost numita o persoana. Probabil ca asta nu se poate sa mi-o ofere desi mi s-ar parea normal sa mi se ofere si asta.
Va multumesc pt. raspunsuri!!
In legatura cu cele doua tipuri de transfer, cititi art. 90 din Legea nr. 188/1999.

Revin cu aceeasi precizare, reglementata prin alin. (7) al art. 99: dvs. aveti prioritate numai la ocuparea unei functii publice vacante la nivel inferior.

In cazul celor doua tipuri de transfer, nu poate fi vorba de obligatia institutiei de a va "oferi" orice functie publica de conducere; transferul la cerere se poate realiza pe functii publice de conducere ale caror atributii sunt similare cu atributiile functiei publice de pe care se efectueaza transferul.
Functia publica de conducere care este vacanta are atributii similare cu atributiile functiei publice de conducere pe care o ocup eu in prezent.
Deci nu trebuie sa ma transfere pe aceasta functie?
Ar fi normal ca mie sa-mi restructureze postul si peste o luna sau 2 sa scoata acea functie vacanta la concurs.
Practic aceasta ar fi singura functie la care m-as incadra. Pt. ca daca e sa-mi dea una de executie va trebui sa tranforme o functie publica vacanta pe studiile si vechimea mea. Doar ca directorul vrea sa tranforme o anumita functie fara a tine cont de parerea mea deoarece am avut niste conflicte.

Alte discuții în legătură

Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Concediere functionar public ana18 ana18 mi-am terminat concediul de crestere al copilului in varsta de pana la 2 ani pe 18 iulie2010 m-am intors la munca exact in febra concedierilor. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Discriminare functionari publici godessonmyknees godessonmyknees Buna ziua! Am 52 de ani, sunt functionar public in cadrul Serviciului de Relatii Publice din cadrul unei Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia ... (vezi toată discuția)