avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata inscrisa in cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata inscrisa in cartea funciara

Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara si in afara de debitor mai exista un coproprietar ? Sotul meu in urma unui litigiu de munca a ajuns la executare silita pentru suma de 14500 ron si desi din suma respectiva s-au platit aproximativ 4000 din popriri pe salariu ne-am trezit cu somatie de plata inscrisa in cartea funciara . Apartamentul este cumparat prin credit bancar la care si eu sotia sunt coplatitor so proprietar . Va rog sa imi spunrti daca imi poate pune apartamentul la licitatie si ce as putea face sa impiedic acest lucru .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:47, 4 Februarie 2013
Am vreo sansa sa se anuleze notarea somatiei in cartea funciara daca fac dovada ca am platit din suma datorata si ca de acord cu executorul , platesc esalonat pana la achitarea datoriei?,La oficiul de cadastru trebuie facuta contestatia ; trebuie facuta de un avocat ? Stiu ca poate par niste intrebari prostesti dar nu am trecut niciodata prin asemenea experiente si din cauza naivitatii si a increderii in oameni am ajuns aici ,pentru ca a semnat un contract de munca ,care i s-a spus ca intra in vigoare numai dupa 3 luni de proba dar daca nu ii convine in 3 luni poate demisiona .Sotul meu a demisionat dupa 2 luni si de atunci a inceput calvarul ,a fost dat in judecata cum ca i sa facut scolarizare si trebuie sa plateasca . Am castigat procesul la sibiu si am pierdut recursul la alba avand incredere in avocat ca nu se poate pierde . Am aflat totul tarziu (cred ca si avocatul a avut o parte din vina pentru ca am aflat mai tarziu ca nu s-a prezentat la proces ), nu am mai putut sa facem nici macar contestatie pe probe caci a fost prea tarziu. Dar ne-am impacat cu ideea ca am fost victimele sistemului si propriei noastre naivitati si a saraciei caci puteam face contestatie la executare dar de toama sa nu se mai adune inca ceva la suma datorata am renuntat ,sperand ca putem platii esalonat si ca odata si odata va exista maca o dreptate divina . Va multumesc ca ati avut bunavointa de a ma " ascuta" !
La cartea funciara nu aveti ce sa contestati, intrucat aceasta urmeaza porcedura solicitata de executor. Executorul trimite somatia spre inscriere insotita de cererea lu și, se achita o taxa de inscriere de 60 lei: Discutati cu executorul; v-am spus, este posibil sa imi scape mie posibilitatea de a inscrie somatia imobiliara doar ca masura de precautie. Discutati cu el si intrebati-l exact cum am intrebat si eu: ce se intampla cu procedura? Nu se va scoate la vanzare? Se poate opri din cursul executarii prevazut de lege?
Eu v-am spus parerea mea, insa nu inseamna ca este batuta in cuie.
Va doresc succes in rezolvarea problemei.
Inainte de a se incheia inscrierea in cartea funciara nu trebuia sa vina un evaluator acasa? Sau dupa cele 15 zile unmeaza asta? Mai pot plati suma datorata in aseste 15 zile sau o parte din ei sa se renunte la punerea la licitatie a apartamentului ? Multumesc mult!
Daca in termenul comunicat in somatie nu se achita debitul,executorul judecatoresc cu scopul evaluarii bunului dedus executarii va solicita la expert ANEVAR caresa efectueze raport de evaluare bun
La OCPI nu se justifica solicitari pana nu se achita debitul
Somatia se inscrie la cererea exeutorului in cartea funciara si numai el o poate radia, prin adresa, dupa achitarea debitului sau la cererea creditorului. Dupa expirarea celor 15 zile se procedeaza la stabilirea pretului, in 99% din cazuri printr-o evaluare a unui expert.
Dvs puteti achita datoria inauntrul celor 15 zile si dupa aceste 15 zile...oricand, pana la data licitatiei, numai ca se aduna cheltuielile de executare.

Alte discuții în legătură

Executare silita aleaca24 aleaca24 buna ziua sunt executata silit pe contul de salariu cu 1\\3 cf legii pt un card de cumparaturi de la un ifn .e ok trebuie sa platesc ce am cheltuit dar am ... (vezi toată discuția)
Ipoteca executare silita bobanca bobanca Buna ziua, am contract un credit ipotecar pentru un apartament acum 10 ani, de anul trecut anu am reusit sa mai platesc ratele, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Abuz sau scenariu sf? Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea speta: - fostul meu sot investeste cu titlu executor o hotarare definitiva si irevocabila prin care trebuia sa primeasca o suma de bani cu ... (vezi toată discuția)