Buna ziua . Intrucat am reusit sa deranjez prin solicitarea unor documente ale Asociatiei de proprietari din care fac parte , precum : contracte si conventii de lucrari efectuate , contracte de munca ale unor angajati cum ar fi femeia de serviciu , presedinta care indeplineste si functia de casier Declratia 112 si alte documente si in loc sa intru in posesia lor , primesc urmatorul raspuns , citez : La inceputul solicitarii nr ... din ... afirmati ca sunteti membru al Asociatiei de Proprietari bloc ... , ceea ce nu este adevarat , pentru ca nu sunteti COPROPIETAR al apartamentului in care locuiti . Proprietara acestui apartament este sotia dumneavoastra , iar dansa poate fi membra a Asociatiei . In lucrarea " Asociatii de proprietari , 100 intrebari , 100 raspunsuri , de Radu Opaina , se precizeaza ca : intr o cladire pentru care se infiinteaza o asociatie de proprietari , numai proprietarii de apartament pot face parte din asociatia de proprietari ! Concluzie : Intrucatnu sunteti membru al Asociatiei de proprietari , nu aveti niciun drept sa cereti informatii despre salariatii acestei asociatii si nici sa vedeti vreun contract de munca , am incheiat citatul . Mentionez ca am fost de acord cu transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari conform statutului asociatiei, reprosul fiind ca in acel tabel apare numele sotiei iar semnatura este a mea ( atunci acest lucru a fost valabil ,acum , nu ) Mai mentionez faptul ca locuiesc in acest bloc de 36 de ani , ca am participat la achitarea lui ( prin acele rate ) ca am prezentat Asociatiei ( Presedintelui cu confirmare de primire ) o Procura speciala prin Notariat ( legalizata ) in care reprezint sotia oriunde va fi nevoie , inclusiv in cadrul Asociatiei de proprietari . Tot ca o mentiune , aceeasi solicitare a facut si sotia ,,raspunsul fiind : nu avem dreptul . Aceasta situatie o cunosc si cei de la Primarie , dar niciun raspuns ! Intrebarea : cine ma poate ajuta , cum sa rezolv acest caz , asi dori un raspuns ca sa pot intra in posesia celor solicitate . Va mulumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada , dar am dorit sa fiu cat mai explicit.
Imi pare rau ca trebuie sa insist cu aceasta primarie ( dupa parerea mea , asi desfiinta acest serviciu ) Am spus ca nu au luat nicio masura , sunt inscris in audienta la Primar din luna octombrie 2012 , am revenit cu o noua inscriere ( zic , or fi uitat de mine ) rasunsul la un apel telefonic a fost : audientele sunt in urma cu 3-4 luni ! Sa va citez ultimul raspuns al acestui serviciu din octombrie 2012 : "Serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari a efectuat verificare a asociatiei de proprietari in urma sesizarilor dumneavoastra si ati primit raspunsuri la toate problemele ridicate " am incheiat citatul . Mai sa fie , nu mai stiu eu sa citesc , dar ce sa citesc si atunci m am inscris din nou in audienta dar cand o fii ....Am cerut cand vin la asociatie sa ma cheme si pe mine , raspunsul : acest serviciu cu asociatiile nu efectueaza confruntari , atunci despre ce vorbim . Asi dori alte informatii cum sa procedez , asta cu primariile nu tine la noi , ori fii la alte sectoare, au alte legi !
Nu asi dori sa fac alte comentarii , dar este foarte bine ca la Dumneavoastra in sector functioneaza , dar nu sunt de acord ca : " in principiu conform legii 230 , primaria e obligata sa faca control si si sa va raspunda " Am spus ca au facut control ( dupa spusele lor ) dar nu mi raspund la ce intreb eu , sau pe langa ! cum adica in principiu ?
Discutati cu vecinii dumneavoastra si convocati adunarea generala. In adunarea generala aratati toate problemele, neregulile... si propuneti alegerea altui presedinte si/sau alti membri in comitetul executiv. Autopropuneti-va in comitet si poate vecinii va sustin si va aleg.
Revin si amintesc faptul ca eu am probleme cu asociatia de proprietari , intrucat nu mi se recunoaste statutul de proprietar ( am inteles aici ) coproprietar , membru al asociatiei nici in urma prezentarii acelei Procuri speciale legalizata . Aici doresc eu sa aflu in ce postura ma aflu ( i am intrebat si pe ei sa mi spuna acest lucru ) si daca am acces la documentele asociatiei . Am inteles raspunsul Doamnei elga ,am spus si parerea celor de la primarie - niciuna - Doresc sa trec peste primarie si sa aflu de la Dumneavoastra ce pot face ( daca se poate ) pentru a intra in posesia documentelor solicitate .