avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura de citare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura de citare

cand nu este legal procedura de citare? (adica este ilegal)
ex.daca postasul cunoaste pe mine si pe sotia si la semnatira de primire semneaza sotia...procedura a fost nelegala? si dc nu ma prezint la termen pot sa contest?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:42, 5 Februarie 2013
In situatia in care autoritatea a desfasurat procedura de citare a partii la domiciliul acesteia si pentru primire semneaza persoana care se legitimeaza si semneaza confirmarea de primire citatie,procedura este legal indeplinita
In conditiile expuse nu aveti temei legal sa invocati pentru contestare
si daca nu este acasa nimeni si citatia este afisat?
e legal?
citatia trebuie trimisa cu minim 20 - 30 zile inainte de termenul audierii,

sau poate fi trimisa si azi pentru prezentare maine... ?

care sunt perioadele de timp legale care trebuie indeplinite ?
Este legala citarea daca exista la dosar dovada comunicarii in sensul afisarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertize judiciare elena13 elena13 Ce trebuie facut daca o confirmare de primire trimisa catre o parte citata de expertul contabil (in persoana mea) s-a ratacit.Ori mi-a fost sustrasa din posta ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Citarea partii civile, soc.com.,prin afisare la sediu? dandanaua dandanaua Partea civila in procesul penal, societate comerciala, este citata la sediul sau dar, în procesul-verbal de indeplinire a citarii se mentioneaza ca citarea a ... (vezi toată discuția)