avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

Buna ziua,
Ce se intampla cand esti citat in calitate de inculpat pe art 215 cp si 291 cp ???
Care sunt efectele acestor articole?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:07, 25 Februarie 2013
se poate da si pedeapsa cu executare dar mai greu
Ar mai fi trebuit ca anterior să primiți și alte citații.
Nu puteți fi citată prima dată în calitate de inculpat. Trebuia să vi se fi adus la cunoștință învinuirea și să dați o declarație în calitate de învinuit apoi să se fi pus în mișcare acțiunea penală și să dobândiți calitatea de inculpat.
da normal ca a mai fost citat siu s-a prezentat a dat declaratii la politie dar acum a fost prima data cand a fost citat la judecatoria sect 2 in calitate de inculpat pe fond.problema lor este ca nu gasesc persoana care a luat banii si noi acum nu ne putem judeca pe 320 indice 1 separat pentru ca sunt toti bagati in acelasi dosar si s-a cerut de catre avocatul meu sa se faca disjungere problema e ca nu cred ca o vor gasi pe cea care a luat banii ca in 6 ani nu s-a prezentat.intrebarea mea era pana cand se poate amana daca nu o gasesc ??si lui poate sa-i de-a cu executare???
care sunt sansele pe ar 320 indice 1 sa-ti dea cu executare??????
puteti cere aplicarea 320 ind 1 in orice caz, chiar daca ceilalti inculpati nu sunt de acord sau nu sunt prezenti.

in al doilea rand, 320 ind 1 nu are legatura cu modul in care se va individualiza pedeapsa, ci circumstantele dosarului si circumstantele dvs personale. Adica, daca se va da sau nu cu executare numai cineva cu dosarul in fata poate sa isi dea cu parerea, si nici acea persoana nu poate fi 100% sigura de nimic
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
vladfesan, utilizator

Alte discuții în legătură

Citatie - nelamurire nikolos nikolos Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-cerere schimbare incadrare juridica KINGA LUPEA KINGA LUPEA La judecarea in prima instanta a infractunii de omor calificat am solicitat in favoarea inculpatului aplicarea art.320 indice 1 C.proc.pen dar inainte am ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)