avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... achitare conform noul cod penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

achitare conform noul cod penal?

Cand dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si pana la executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa mai usoara, sanctiunea aplicata daca depaseste maximul special prev. de legea noua pentru infractiunea savarsita, se reduce la acest maxim. - art. 14 cod penal.

si daca sunt condamnat la inchisoare de 3 ani 6 luni pt inselaciune atunci cum ar fi? conform noului cio penal pedeapsa maxima va fi de 5 ani asa ca nu beneficiez legea mai favorabila...INSA CONF NOULUI cp IMPACAREA PARTILOR INLATURA RASPUNDEREA PENALA...in dosarul unde am fost condamnat am impacat cu partile vatamate,nu este prejudiciu...Ce se poate intampla? sa zic ca voi fi inchis in aprilie si dc intra in vigoare noul CP o sa fiu eliberat?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:23, 13 Februarie 2013
deja ai fost condamnat in fond si tu adrian?
am mai deschis topicuri,studiezi poate gasesti ceva important (art 74 ind.1)
sa speram ca intra in vigoare noul CP
nu e rau sa sperati.
in momentul in care s-a descoperit savarsirea infractiunii se aplica legea din acel moment.
daca pana la ramanerea definitiva a condamnarii intervine o lege mai favorabila atunci se aplica acea lege dar daca deja sunteti condamnat atunci nu cred ca veti putea sa "va impacati" deoarece e cam tarziu.
sa va impacati presupune sa se termine procesul mult mai repede nu sa treaca prin toate fazele.
de aceea se vrea sa se introduca impacarea pentru anumite infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interesant-ultima sansa...-posibila? pici80 pici80 dupa cum am auzit noul cod penal intra in vigoare in data de 01 febr 2014...iar pedepsele pt inselaciune arata asa: ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii mai favorabile, exista o sansa ??? daniela91 daniela91 sentinta din 2013 In numele legii hotaraste Respinge schimbarea de incadrare juridica a infractiunii din art.208 alin.1,209 alin.1 lit. a,g,i din cod penal ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)