avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie deghizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie deghizata

ce sanse am sa demonstrez ca pentru un apartament ce sa facut acte de vanzare cumparare de catre socrul meu nu sa platit nimic merita sa merg in tribunal?Mentionez ca tatal a murit si dores ca si acel apartament sa faca parte din partajul succesoral
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
flori_minicards, utilizator
nu am explicat eu cum trebuie dupa desesul tatalui s-a aflat ca s-a facut act de vanzare cumparare pentru acest apartament tatal a muriir in 2012 pe 25 noiembrie si amaflat ca actul de vanzre s-a facut in 1998 putem aduce acest apartament la masa succesorala pentru ca a fost al tatalui si fratele nu a platit nimic pe el
Un avocat nu va poate garanta succesul in astfel de demers.Cert e ca va fi un proces extrem de dificil si costisitor. Veti achita taxa timbru la valoarea apartamentului, daca nu vi se admite o cerere de scutire plata taxa timbru.
Constat ca, pentru cei care au intentia (sau demareaza) de a deschide o actiune in justitie pentru a-si face dreptate si a-si recupera bunuri care le revin (din mosteniri, furturi, inselaciuni, ...), intr-un cuvant "victime", este foarte dificil si costisitor sa recupereze bunurile in cauza. La polul opus, cei care au actionat pe ascuns, au furat, au inselat, nu numai ca la vremea "actiunii" le-a fost extrem de usor sa finalizeze, dar si fiind atacati in proces, au toate sansele sa ramana in starea de proprietar de bunuri acaparate pe nedrept. De neinteles!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat in justitie un contract de vanzare-cumparare simao simao Va rog sa ma sprijiniti cu o opinie: Apartamentul in care locuiesc este proprietatea sotiei mele, dobandit inainte de casatorie prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
In urma decesului tatalui meu ( acum 13 ani ) am ramas urmatorul ... Creepy Creepy In urma decesului tatalui meu ( acum 13 ani ) am ramas urmatorul la masa succesorala. Bunicii au murit la 1 an dupa ( bunica ) si 12 ani dupa ( bunicul ... (vezi toată discuția)
Care sunt sansele mele la rezerva succcesorala ? TEOROMA TEOROMA Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta unei succesiuni. Tatal meu a decedat in decembrie 2022, mama traieste. Am un frate care locuieste in Germania. ... (vezi toată discuția)