buna seara. as dori sa stiu daca exista un termen in care poate fi contestat un cerificat de mostenitor. mai exact, problema este urmatoarea: dupa moartea tatalui meu, s-a dezbatut mostenirea in lipsa mea. am aflat de curand ca acum 7 ani mama impreuna cu fratii mei au mers la notar fara sa ma anunte si au declarat ca sunt sigurii mostenitori.practic, nu sunt mentionata deloc in actul de succesiune mai pot face ceva acum? va multumesc
Stimata Doamna lepadatu,
Teoretic si legal, Dvs. puteati la la cunostinta despre dezbaterea succesiunii in doua moduri: erati citata la notar cand s-a dezbatut, sau in momentul in care ati facut/ faceti o cerere la Camera Notarilor din raza teritoriala unde a decedat tatal Dvs, in care solicitati sa vi se comunice daca s-a dezbatut succesiunea. A afla din spusele unor cunostinte sau rude despre faptul ca s-ar fi dezbatut succesiunea nu echivaleaza cu data legala a luarii la cunostinta, mai ales daca nu vi s-a pus la dispozitie, sub semnatura, o copie a Certificatului de Mostenitor.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
va multumesc din suflet, in situatia asta mai am o speranta.ar mai totusi o intrebare: in situatia in care obtin anularea certificatului de mostenitor, ce se intampla cu actele de vanzare cumparare facute ulterior in baza acelui certificat prin care s-a instrainat parte din mostenire. vor fi si acestea anulate?