avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs conform art. 244 ind. 1 Cod procedurã civilã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs conform art. 244 ind. 1 Cod procedurã civilã

In cazul unui proces ce are ca obiect recuperarea taxei auto la al treilea termen s-a dat solutia urmatoare: In baza art.155/1 Cod pr.civ. dispune suspendarea judecării cauzei. Cu recurs conform art.244/1 C.p.c.
Hotararea scrisa nu am primit-o nici acum, in conditiile in care respectiva solutia a fost data in septembrie 2012. Intrebarea este se prescrie dreptul de a depune recurs?Si ce inseamna mai exact aceasta suspendare?
Cel mai recent răspuns: Andreea_Prescovita , utilizator 17:52, 7 Martie 2013
indepliniti-va obligatiile fixate de instanta de judecata si apoi puteti repune cauza pe rol.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Mihaela Hornea, Avocat
Calea de atac a recursului impotriva suspendarii este prevazuta pentru situatiile in care considerati ca instanta a suspendat judecata cauzei in mod netemeinic si nelegal, ceea ce este putin probabil. In cazul in care suspendarea s-a facut cu respectarea legii, nu trebuie facut recurs, ci corect este sa faceti cerere de repunere pe rol pentru ca dvs. ati nesocotit dispozitiile instantei, ceea ce a dus la suspendarea judecatii, asa cum v-a explicat si d-na Gabriela Pintea.
Da, nu are sens sa declarati recurs din moment ce procesul nu se va putea judeca si drept urmare instanta de recurs va respinge recursul daca il veti declara.
Trebuie sa va conformati solicitarii instantei de judecata pentru ca in caz contrar procesul nu se va putea finaliza sau pur si simplu riscati sa va fie respinsa actiunea.
Buna ziua .
Daca vedeti ca nu vi se comunica intr-un termen rezonabil,ex.o luna,hotararea,faceti cerere de comunicare a acesteia .Legea spune ca redactarea si motivarea ei se va face in termen de o luna,iar la art.243 alin.3,se prevede obligativitatea comunicarii acesteia ,in termen de 7 zile de la pronuntare, daca este necesar termenul de exercitare al apelului sau recursului . Tocmai de aceea trebuie sa faceti cererea .Aceste prevederi sunt din vechiul Cod de procedura civila,valabil pana pe 15.02.21013, deoarece presupun ca procesul este inceput anterior acestei dati
De asemenea, hotararea produce efecte de la data comunicarii acesteia .
Cu stima,
M.B.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa
Si daca nu am facut aceste demersuri, respectiv nu am cerut hotararea se va prescrie dreptul la actiune? Domnul avocat pe care l-am insarcinat cu procesul in cauza nu reactioneaza in niciun fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea judecatii cauzei Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu un proces pe rol cu serviciul inmatriculari pt taxa de prima inmatriculare sau de poluare sau cum au mai denumit-o , la ultima infatisare ... (vezi toată discuția)
Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata in temeiul art. 155 ind. 1 cod procedura civila Ramochest Ramochest Sunt in proces cu angajatorul pentru drepturi banesti. La ultimul termen instanta a suspendat procesul pe baza 155/1 cpc, desi mie in calitate de reclamant nu ... (vezi toată discuția)