avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept la partaj din firma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept la partaj din firma

Buna ziua,

Sunt casatorita de aproximativ 11 ani. La inceputul casatoriei nu aveam niciunul nici un bun dobandit.
In timpul casatoriei am cumparat un teren pe care am construit o casa. Investitiile in casa au fost foarte mari, procurand numai materiale scumpe. Am facut impreuna 2 credite, . Cel mai mare are drept garantie terenul unde este construita casa. Tot in timpul casatoriei sotul meu a infiintat o firma, in care a investit enorm din banii personali. Foarte multe imobilizari corporale(masini de lucru foarte scumpe etc). Bilantul firmei a fost permanent negativ, noi nebeneficiind de nici un profit.
As dori sa stiu ce drepturi am in cazul unui partaj, atat din bunuri pesonale cat si din firma. Precizez ca rata la casa este mult mai mare decat as putea eu sa platesc, din propriul salariu. Venitul sotului meu este mult mai mare decat al meu. Din casnicie au rezultat 2 copii, minori de 5 si 3 ani.
Din firma pot avea dreptul la despagubiri, stiind ca sotul meu a fost creditorul firmei.?Sunt acte, dosare intregi cu facturi care dovedesc asta. Bilantul inregistrat la Oficiul Registrului Comertului demonstraza lipsa profitului.
In plus sotul meu are o relatie extraconjugala. Acest lucru o demonstreaza cumparaturile de la anumite magazine de parfumuri si haine achizitionate in jurul datelor ce reflecta anumite ocazii pentru persoana respectiva(zi de nastere, onomastici, etc). Pot fi acestea probe de adulter?Odata cu noul Cod Civil din 2013 pot intenta proces impotriva acestui tip de relatie.?Pot cere despagubiri? Ce sanse am? In timpul acestei relatii extraconjugale sotul meu a avut asupra mea o atitudine de abuz verbal si psihologic in prezenta celor doi copiii mici. In urma acestui lucru copilul cel mare are diverse probleme emotionale(urinare frecventa noapte si zi). As dori sa merg la un psiholog deoarece permanent sotul meu ma ameninta ca imi voi pierde serviciu(este superiorul meu la servici), ca ma va lasa fara nimic din casnicie. Ma umileste permanent in fata colegilor si ma ameninta. Pot sa-l dau in judecata pentru rele tratamente?Ce probe trebuie sa aduc recunoscute in instanta pentru a dovedi abuzul psihologic si relatia extraconjugala?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:11, 17 Februarie 2013
Acele probe ajuta, insa nu cred ca sunt suficiente. Poate le-a luat pentru o educatoare, pentru mama cuiva... nu ajung, pot fi usor combatute.
E dificila problema cu sotul sef, nu puteti sa cautati alt job?Colegii nu v-ar ajuta sa dovediti atitudinea asta?
E dificil si sa primiti casa atata timp cat nu puteti acoperi creditul.
Cat despre firma, nu stiu din ce venituri a imprumutat sotul firma si din ce bani personali a facut-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț anjav anjav Buna ziua , ași dorii sa va intreb , ce șanse am la un divorț daca am asa : - am un băiat de 9 ani ; -casa construită imreuna cu sot si rata pe ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat robin2014 robin2014 an divortat in 2012, pana la divort am locuit primii sapte ani in casa bunicii sotului meu cu aceasta si sotul meu nu a dorit sa faca acolo investitii, ne-am ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj valentyna1 valentyna1 Buna ziua. Sunt casatorita de 2 ani si de la un timp sotul meu nu si mai respecta amgajamentul luat. Locuim intr o casa construita in timpul casniciei cu bani ... (vezi toată discuția)