In urma cu doua - trei luni am chemat o firma care se ocupa cu montarea apometrelor. Acum o saptamana una dintre mufele montate de ei a "sarit" in timpul noptii (eu nu locuiesc la adresa respectiva, deci nu eram prezenta la fata locului) si a provocat inundarea vecinei de la etajul inferior. Am chemat instalatorii, au remediat defectiunea, dar firma nu doreste sa suporte cheltuielile de reparatie pentru pagubele produse. Ce e drept, vecina cred ca nu a mai zugravit in casa de ceva vreme, iar lucrarea efectuata este de calitate execrabila (i-au iesit dare de culoare prin pereti, i s-a umflat lavabila, etc. - lucruri care nu se intampla in mod normal) si doreste acum ca eu sa-i suport cheltuielile pentru reconditionarea locuintei.
Ce e de facut? Nu ma dau banii afara din casa si nu imi permit sa platesc dauna care nu s-a produs din vina mea (doar nu eu mi-am montat apometrele!!!!).
Astept sugestiile dvs.
Va multumesc!
va inteleg,dar asta este legea..indiferent motivul.Solutia ar fi sa discutati cu vecina si cu administratorul martor sa facei un proces vb de constatare,sa discutati cu firma valoarea ceruta de vecina,si la refuz..sa i dati in judecata..daca se poate dovedi proasta lucrare.Altfel..sunteti singura care va plati.Instanta va va pune sa platiti,indiferent de motivul inundatiei
Observati ca parerile sunt impartite.
Cel mai bine ar fi fost daca dvs. ati fi avut o asigurare a locuintei impotriva unor evenimente nedorite. (recunosc ca nici eu nu sunt asigurat..) si atunci chemati societatea de asigurare, problemele se rezolvau iat cei de la asigurari aveau ei grija sa-si scoata cheltuielile. Deci ce va spun este pura teorie, dar verificata in practica. Cert este ca in situatia in care va aflati este necesar sa va orientati. Vedeti cum stati cu garantia de la firma care v-a montat apometrele - daca tot ati vrut sa faceti ceva legal, cam ce se intampla daca se produce o defectiune din vina lor (s-ar putea sa nu fie vina loc ci a furnizorului de piese de schimb - pe care firma a achizitionat-o din comert), trebuie sa contribuie la paguba produsa. Vedeti ca lantul celor implicati in eveniment se mareste.... Dvs. aveti de platit apa pierduta, vecina cu stricaciunea tavanelor, iar firma prestatoare daca nu lucreaza cu piese de foarte buna calitate, sa "cotizeze". Ce-i mai important in toata aceasta intamplare este ca dvs. ramaneti vecini in continuare si vreti-nu vreti, trebuie sa va suportati ! Este foarte important ca atat dvs. cat si ceilalti vecini sa va faceti o verificare serioasa a tuturor instalatiilor de apa, inclusiv a sifoanelor de scurgere.
Cu respect, Adam Grecu.
Multumesc pentru sfaturi, ne-am apucat de reparatii pe banii nostri. Sa stiti ca m-am gandit sa imi asigur casa, dar dupa ce termin renovarea ei. Se pare ca trebuia sa ma grabesc... Vecina (de fapt nepotul, care e proprietar, ca dumneaei are doar drept de uzufruct viager) vinde casa, deci oricum in scurt timp nu vom mai fi vecini. Puteam sa urmez sfatul doamnei Elga si sa astept sa ma dea in judecata, apoi sa chem firma de instalatori in garantie, dar era mult prea complicat si lipsit de bunavointa gestul. Am preferat sa fiu eu cea pagubita din toate punctele de vedere... Sper ca firma respectiva sa aiba parte de cat mai putini clienti FRAIERI ca mine.
Inundatii
Adyn@
Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu ... (vezi toată discuția)