avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Date solicitate de Institutul National de Statistica
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Date solicitate de Institutul National de Statistica

Buna ziua!
Sunt administrator la un SC cu cifra mica de afaceri, am fost contactat de catre Institutul de Statistica Deva si informat ca sunt obligat sa le pun la dispozitie , pe parcursul anului 2013, date privind cifra de afaceri, salariati, ore lucrate, etc.
Va rog sa ma informati care sunt obligatiile societatii comerciale ori a mea ca administrator sa depun lunar aceste date, si care este legislatia in domeniu, mai ales daca pot fi sanctionat in cazul in care nu depun aceste date, pentru care eu trebuie sa lucrez in plus in firma.
Cel mai recent răspuns: atilanyulas , utilizator 12:11, 2 Martie 2013
Buna ziua,

Potrivit art. 25, alineatul 1 si 2 din Legea 226/2009 privind organizarea si functionarea
statisticii oficiale în Romania, aveti obligatia sa transmiteti in mod gratuit datele solicitate de INSSE.
Nerespectarea prevederilor celordoua articole constituie in accptiunea art.45, contraventie si se sanctioneaza cu amenzi dupa cum urmeaza:
a) cele prevăzute la lit. a), c), d) şi f), dacă sunt săvârşite de persoane fizice, cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei;
b) cele prevăzute la lit. a), c), e) şi f), dacă sunt săvârşite de persoane juridice, cu amendă de la 2.000 lei la 50.000 lei;
c) cea prevăzută la lit. b), cu amendă de la 10.000 lei la 100.000 lei.

Numai bine,
Va multumesc pentru informare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportari statistice bogdan.i bogdan.i Buna ziua, Contabila de la firma noastra se tot plange ca cei de la statistica ii paseaza tot felul de sarcini(in afara de intrastat). Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Transmiterea informatiilor statistice catre b.n.r. este obligatorie? ... Gabriel Alionte Gabriel Alionte Transmiterea informatiilor statistice catre B.N.R. este obligatorie? Exista sanctiuni pentru netransmiterea informatiilor cerute de catre B.N.R. persoanelor ... (vezi toată discuția)
Date statistice mnd mnd Buna dimineata, Transmiterea datelor statistice catre Institutul National de Statistica este obligatorie indiferent de activitatea desfasurat si de numarul de ... (vezi toată discuția)