avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Cind un Testament este inatacabil?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:12, 22 Februarie 2013
Va multumesc pentru răspunsuri; nu am sotie.Un copil nu poate niciodata sa fie totusi dezmostenit ?!
parintii nu pot exclude copiii de la mostenire, pentru ca legea le rezerva o cota succesorala fiilor, numita rezerva succesorala, chiar impotriva vointei parintilor.
aser a scris:

Un copil nu poate niciodata sa fie totusi dezmostenit ?!

Ba poate fi dezmoştenit, printr-un legat, dar acesta poate solicita reducţiunea legatului, întrucât este rezervatar (protejat de lege). Dacă doriţi o dezmoştenire care să nu poată fi supusă reducţiunii, mergeţi pe varianta unui act inter vivos, aşa cum v-am recomandat mai sus. Orice act, în afară de donaţie, pentru că şi aceasta este supusă reducţiunii.
deci copilul poate fi dezmostenit doar parțial,cu 50% din ce i se cuvine prin nastere ?
da. ati inteles perfect !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă se poate ataca actul de dezmoștenire ? Floryss Floryss Bună ziua ! Se poate ataca actul de dezmoștenire ! Sunt unic moștenitor cu tată decedat iar cu mama nu am avut niciodată o relație de afectiune cum e ... (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
In cazul unei coproprietati, care este rolul unui testament ? cristiannegru cristiannegru 2 frati au in proprietate comuna un teren si 2 case. Unul din frati are o varsta inaintata si este foarte bolnav. De aceea, pentru a nu avea probleme cu alti ... (vezi toată discuția)