avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie provizorie [cadre beton ,fundatie]pe teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie provizorie [cadre beton ,fundatie]pe teren inchiriat

buna ziua.vreau sa inchiriez unei persoane un teren in vederea construirii unei hale din panouri metalice.datorita configuratiei terenului el este nevoit sa execute o fundatie si o structura de cadre din beton .am o nelamurire aceasta constructie poate fi numita provizorie?[avind in vedere ca la expirarea contractului el demonteaza numai panourile si ramine pe teren fundatia si structura din beton]la expirarea contractului ar putea avea vreo pretentie?ce fel de contract ar trebui sa fac?[sa nu fie nici o problema la expirarea lui?].
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 23:19, 26 Iunie 2018
siviiu a scris:

buna ziua.vreau sa inchiriez unei persoane un teren in vederea construirii unei hale din panouri metalice.datorita configuratiei terenului el este nevoit sa execute o fundatie si o structura de cadre din beton .am o nelamurire aceasta constructie poate fi numita provizorie?[avind in vedere ca la expirarea contractului el demonteaza numai panourile si ramine pe teren fundatia si structura din beton]la expirarea contractului ar putea avea vreo pretentie?ce fel de contract ar trebui sa fac?[sa nu fie nici o problema la expirarea lui?].

Domnule Silviu, in situatia prezentata de dumneavoastra se potriveste un contract de superficie. Superficia este expres prevazuta in Codul Civil.
altceva in afara de contractul de superficie?
ContSters185493 a scris:
Nu se poate numi provizorie daca va fi construita pe fundatie de beton ! trebuie prima data facut un proiect, apoi aprobat, etc..... este un imobil si va trebui inregistrat in cadastru, pentru trecerea la plata unui impozit, deasemeni i se va aloca si o adresa si un numar, in baza carora poate merge sa-si bage curent si alte utilitati !

Dacă o construcție nu e intabulată, nu este legal construită și poate fi demolată, mai ales dacă și după 8 ani construcție provizorie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie spatiu comercial pe teren inchiriat gabriell86 gabriell86 buna ziua! Am nevoie de consilierea dumneavoastra in privinta unui lucru. pentru ca proprietarulunui teren nu doreste sa-l vanda doresc sa inchiriez acel teren ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)
Contract concesionare iolandamaria iolandamaria Buna seara! As dori va rog, sa-mi spuneti in cazul in care inchei un contract de cesiune pe un teren 10 sau 15 ani pot ridica contructii pe el? (hala care ... (vezi toată discuția)