avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare silita

am avut un imprumut ca persoana fizica facut cu alta persoana fizica pentru suma de 4900 euro la data de 5 06 2012 cu termen scadent la data de 5.09.2012 cu act notarial la acel termen am achitat 3000 euro persoanei iar restul m-am inteles verbal sa-i achit in 12 luni nu am facut act pentru cei 3000 euro care i-am dat
ieri6.03 ma trezesc cu somatie de la un executor ca in termen de 1 zi sa achit suma de 4900 euro catre creditor in caz contrar se va trece la executare silita
intrebarea mea este cum as putea suspenda aceasta executare silita pana ma impac cu creditorul asupra debitului ramas deci cum as putea suspenda aceasta executare
Formulati contestatie la executare
in cat timp pot face aceasta contestatie si unde trebuie sa o depun
din momentul contestatiei se suspenda executarea?
singurul bun pe care il am este un teren luat impreuna cu sotia mea de la sora ei ,dar la acest contract s-a pastrat uzo fructul dela socrii mei care au drept de folosinta,pe toata durata vietii
poate fi execuatat acest teren
am inteles ca ,conyestatia trebuie sa o depun in 15 zile del adata somatiei
in aceste 15 zile executorul poate face demersurile executarii pe salar conturi etc?
dar in pe timpul judecarii contestatiei?
poate cineva sa-mi raspunda?
Buna ziua. Sa le luam pe rand:
1. Trebuie sa formulati contestatia in 15 zile de la somatie, in cererea de contestatie solicitati si suspendarea executarii. Instanta va va obliga la plata unor taxe de timbru si a unei cautiuni, care de regula este de 10 % din datorie, deci 490 euro in cazul dvs. (cautiunea poate fi si mai mica, depinde de aprecierea instantei). Contestatia NU SUSPENDA executarea, daca suspendarea nu se cere;
2. In termenul de 15 zile al contestatie, executorul poate face acte de executare in continuare, el face acte pana in ziua in care se suspenda executarea (daca se admite cererea de suspendare);
3. Puteti discuta cu creditorul dvs. si daca ajungeti la o intelegere poate cere el suspendarea executarii, executorul fiind obligat sa tina cont de cererile creditorului;
4. Terenul poate fi executat, in ce priveste partea dvs din dreptul de proprietate, dupa ce acesta este partajat. Daca exista un uzufruct, se va tine cont la vanzare (se vinde impreuna cu aceasta sarcina, scazandu-i astfel pretul de vanzare). E o procedura mai complicata, dar se poate realiza, depinde de staruinta creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etape executare silita dorinantik dorinantik Buna ziua In cadrul unei executari silite a unei creante cu garantie imobiliara, dupa ce s-a emis incheierea de incepere a executarii, cand se transmite ... (vezi toată discuția)
Cai de atac - executare silita Maiglo Maiglo Buna ziua, Am primit o somatie de executare silita, in 15 zile sa platesc debitul sau imobilul va fi vandut la licitatie. Daca instanta nu a fixat niciun ... (vezi toată discuția)
Executare - compensare ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : dupa primirea somatiei de la executor judecatoresc \" ca in termen de 1 zi \" trebuie sa platesc \" debit +cheltuieli cu executarea ... (vezi toată discuția)