buna ziua
revin la dstra cu cerinta de ajutor :de trei ani ma lupt in instanta ,incarcand sa scap de niste contracte ilegale(dupa parerea mea) si nu reusesc.
sunt actionata in instanta de trei soc. de utilitati publice,pentru plata facturi emise in baza unor contracte incheiate cu asociatia de locatari/proprietari,asociatie desfiintata de mai bine de 10 ani.In aparare am invocat nulitate pers juridica asociatia,am invocat lipsa calitatii procesuale pasive a mea si anularea facturilor emise pe numele meu.Fac precizarea ca facturarea este individuala,dar intre mine si societatile furnizoare de utilitati nu exista nici un contract sau conventie incheiata.
Desi in sustinere am probat cu adrese de la judecatorie si finante ca asociatia nu exista constituita ,desi am cerut introducerea in cauza a asociatiei si nu sa prezentat nimeni,instanta de judecata mi-a respins toate cele sustinute de mine.
Va rog sa-mi spuneti,unde as putea merge sau ce actiuni sa mai intreprind pentru a iesi din acest cerc vicios si foarte pagubos?Eu nu mai locuiesc la locuinta respectiva de mai bine de trei ani,iar in corespondenta avuta cu soc.furnizoare,ma trimit ptr aprobari la asociatie!#-o multam anticipat
Pai asta e marea si încurcată problema.nu există contract / convenţie încheiat de mine cu soc furniz şi nici cu asociaţia inexistentă.doar facturarea este individuală nu şi contract individual
Contractul se poate pierde, dar facturile lunare cu suma de plata reprezinta ele insele o proba in instanta.Daca aveti cateva facturi cu chitantele doveditoare ca s-au platit, nu este suficient pentru a demonstra ca va achitati consumul ?.De ce va mai cheama ?.
scuze,cred ca nu ati citit ce am scris la inceput.Deci: in 2009 ,datorita unor probleme de familie a trebuit sa ma mut din locuinta de la bloc.Atunci am mers la soc de utilitati sa renunt la servicii.M-au trimis la asociatie sa iau aprobari.Atunci am descoperit ca asociatia nu mai exista,ea s-a desfiintat in 2001-2002.Dupa aceasta naveta intre soc furniz si asociatia inexistenta,am refuzat sa mai platesc ceva ce nu consum.Drept urmare ,soc furniz ma actionat in instanta ,in baza contractului incheiat intre soc si asociatie,in dreptul careia a semnat un vecin si a pus o stampila a vechii asociatii.Contractele nu au trecute in dreptul asociatiei nici sediu,nici certif de inregistrare.Am depus la dosar in instanta adrese de la judecatorie si finante care dovedesc ca asociatia resp nu este inregistrata,inclusiv corespondenta dintre mine si soc furniz in care le aduceam la cunostinta ca nu este asociatie,si in care sunt trimisa sa iau aprobari de la asociatie ptr debransare.Cum pot sa ma apar in instanta si sa dovedesc ca acest contract este nul fiind incheiat cu o persoana fara capacitate de a contracta-asociatia inexistenta!Intre mine si soc furniz nu exista contract/conventie incheiat,si nici intre mine si asociatie.Unde pot merge si cum sa ies din acest cerc pagubos -dupa mine chiar un abuz?Cum poate fi considerat in regula un contract doar cu o amprenta-stampila?Soc furnizoare avea la indemana legea 51/2006 si ord ANRSC care spune clar ca neplata in termen de 45 zile duce la sistarea furizarii cu preaviz de 5 zile.Nu am primit nici acel preaviz niciodata!Poate sunt idealista ,dar nu vad libertatea mea de vointa in aceste relatii contractuale!Cum sa formulez apararea in instanta ?si unde as mai putea merge?Multumesc