avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... majorare retributie decret 46/1982
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

majorare retributie decret 46/1982

decret 46 din12-02-1982

din anul 1984 (anul angajarii) pina in mai 1989 am primit luna de luna o suma fixa lunara cuprinsa intre 175-140 lei, denumita majorare retributie. suma era functie de salariul tarifar conform decret 46 din 12.02.1982 art.1.
in cartea de munca nu apare consemnat nimic ca majorare retributie.
aceste compensatii se iau in calculul pensiei ?
se pot cere adeverinte pentru aceste sume ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 22 Februarie 2009
dar legea ii obliga pe angajatori sa detina 50 de ani statele de plata originale!!!
nu este aici o contradictie ?
eu cred in "complicitatea angator - stat " pt. a impiedica obtinerea de pensii mai mari
Intr-adevar, statele de plata trebuie sa se pastreze timp de 50 de ani. Situatia se poate rezolva in fata unei instante de judecata pentru colegii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mă pregătesc pentru depunerea dosarului de pensie la limita ... cioacal cioacal Mă pregătesc pentru depunerea dosarului de pensie la limita de vârstă și nu pot obține adeverința pentru primii zece ani conform statelor de plata ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu mentiuni diferite in carnetul de munca vs. „fluturas”!? gaby_germ gaby_germ Buna ziua. Sunt in perioada pregatirii dosarului pentru Pensie la limita de varsta. Am niste neclaritatati si doresc sa le inteleg cu ajutorul acestei ... (vezi toată discuția)
Plata pe post ika ika Va supun atentiei urmatorul aspect: In perioada 1977- 1983 am lucrat la o intreprindere in care retribuirea muncii se facea pe post si nu pe categorie. ... (vezi toată discuția)