avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru Mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru Mediu

Buna ziua.
Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare.
Fac mentiunea ca procesul a fost deschis inca din luna decembrie a anului 2012.
Intrucat am primit hotararea definitiva si irevocabila abia ieri, iar de astazi a intrat in vigoare Timbrul de mediu iar eu nu am apucat sa inmatriculez masina, vin cu urmatoarea intrebare:
In acest caz ramane in vigoare hotararea instantei de judecata sau voi fi obligat ca in zilele urmatoare cand voi merge sa inmatriculez masina, sa platesc acest Timbru de Mediu.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: andreichirutza , utilizator 20:43, 15 Martie 2013
Dacă vă refuză solicitaţi-le să vă indice actul normativ în temeiul căruia nu pun în aplicare dispoziţiile unei instanţe judecătoreşti.
OUG nr. 9/2013 - timbrul de mediu pentru autovehicule

Art. 4. - Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel:
a) cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de catre primul proprietar din Romania si atribuirea unui certificat de inmatriculare si a numarului de inmatriculare;
b) la reintroducerea in parcul auto national a unui autovehicul, in cazul in care, la momentul scoaterii sale din parcul auto national, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a timbrului, in conformitate cu prevederile art. 7;
c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii;

d) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.


Nu mai este necesar drumul pana acolo...am postat eu art ordonantei aici. Trebuie sa platiti.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
"cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat"
Litera d nu se refera la masinile care sunt deja inmatriculate si se doreste vanzarea acestora?
Nu asta inseamna "transcrierea dreptului de proprietate"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)