Buna ziua,
As aprecia o parere/sfat daca se poate!!
Sunt asociat 50% si administrator la o srl impreuna cu un prieten care detine cealalta jumatate si este la fel si administrator.
Societatea are datorii la stat,o amenda si bani in casierie care practic nu mai sunt in casierie(s a platit la un credit,etc)
Am incercat de mai multe ori sa vb cu asociatul meu dar nu a rasp la tel,eu nefiind in tara.
Astazi am primit pe adresa parintilor mei o comunicare cum ca sunt data in judecata pe motiv ca asociatul vrea sa se retraga fin societate,motiveaza ca de la infiintarea societatii a fost inlaturat de la participarea in activitatea firmei...desiiii exista facturi si chitante semnate de el.
Mai scrie ca eu am condus toata activitatea,ca nu am organizat aga si ca fost total pasiva in ceea ce il priveste.
Mentionez ca sediul formei este chiar la domiciliul asociatului meu!!
Intrebarea mea este ce trebuie eu sa fac acum??
Trebuie sa ma apar la fiecare din punctele expuse de asociatul meu,cum sa dovedesc ca stia tot ce se intampla in firma?
Va multumesc!!!
Se pare ca prietenul s-a gandit sa paraseasca barca inainte sa se scufunde, a fost cu un pas inainte si vrea sa va lase firma pe cap dvoastra si totodata si intreaga responsabilitate.
Trebuie sa mergeti la proces si sa va aparati.
Prietenul mizeaza pe lipsa dvoastra din tara si pe faptul ca nu o sa va prezentati la proces,
Va trebuie avocat. Va trebuie toate actele (probele) pe care le puteti aduna.
Nu neglijati ... riscul este sa raspundeti dvoastra pentru toate datoriile.
Daca nu sunteti in tara angajati avocat, procesele dureaza.
P.S. Sfatul meu este sa convingeti prietenul sa renunte la proces. O sa aveti amandoi de pierdut de pe urma procesului.
Apoi, contactati un practician in insolventa, lichidati firma (stie domnia sa cum) si scapati si dvoastra si prietenul mult mai ieftin.
Suspendare firma
BellaBlue
Buna seara,
In anul 2007 am deschis o firma cu un administrator din alta tara. Aceasta a functionat pana in 2009, cand din cauza ca administratorul a ... (vezi toată discuția)