avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare legea circulatiei - redobandire permis, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare legea circulatiei - redobandire permis, parasirea tarii, cale de atac

Infractiuni legea circulatiei:condus cu permis suspendat,fuga de la locul accidentului,imbibatie alcoolica 0,9 la mie, vatamare corporala grava din culpa(pasager din aceeasi masina)
Solutie: Condamnă inculpatul x la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare.Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului, pe durata unui termen de încercare de 5 (cinci) ani. Revocă măsura liberării provizorii sub control judiciar dispusă prin decizia penală nr.550/26.10.2011 a Tribunalului Iaşi, dosar nr.26562/245/2011/a4. (a fost arestat 4 luni de zile).Decizie curte de apel 04/03/2013.(recursul formulat de x a fost repins si a ramas hotararea judecatoriei)
Eliberarea sub control judiciar presupunea:
obligă inculpatul ca pe timpul liberării provizorii să respecte următoarele obligaţii: - să nu depăşească limitele teritoriale ale României; - să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să se prezinte la Poliţia Municipiului Iaşi, organ de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; - să nu-şi schimbe locuinţa decât cu încuviinţarea instanţei; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. - să nu se apropie de partea vătămată şi partea civilă, de martorii din lucrări, să nu comunice cu aceştia direct sau indirect; - să nu conducă nici o categorie de vehicule; - să nu se deplaseze la spectacole sportive sau culturale, în baruri, cluburi şi alte asemenea locuri care presupun prezenţa unui număr mare de persoane ori consumul de băuturi alcoolice.


Intrebari:
1)Cand poate da examen pt redobandire permis?
2)Se poate parasi tara?
3)Mai exista vreo cale de atac in sensul macar al micsorarii termenului de incercare(sunt sanse)?
4)Toate masurile de la eliberarea sub control judiciar cad?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:39, 20 Martie 2013
permisul in mod indubitabil se obtine dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, prin prezentarea la examen evident, si nu o spun eu, ci asa prevede legea OUG 195/2002.
inseamna ca si Huidu isi ia permisul dupa 1 an?
Art. 116 OUG 195/2002 (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:

a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

Nu.

În baza art.86/1 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului Huidu ªerban Sebastian pe durata termenului de încercare de 6 ani, determinat conform art. 86/2 Cod penal. În baza art.86/3 alin.1,2 Cod penal, obligă inculpatul ca, pe durata termenului de încercare, să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Bucureşti, conform programului stabilit de acesta, b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. În baza art.86/3 alin.3 lit.e Cod penal, obligă inculpatul ca, pe durata termenului de încercare, să nu conducă nici un vehicul.
Mai concret cum se socoteste termenul de incercare de la ramanrea definitiva sau condamnarea+termenul de incercare si ceea ce nu inteleg de ce nu se scade din momentul in care si asa nu ai mai avut dreptul de a conduce ?multumesc

Alte discuții în legătură

Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat mirescu_geo mirescu_geo Buna ziua In data de 29-03-2012 am fost oprit de un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.85 mg. Okkkk Am fost chemat in ... (vezi toată discuția)