Cum pot proceda ca presedinte asociatie de proprietari cu restantierii care sunt proprietari ai apartamentelor, dar ei locuiesc in strainatate, in apartament locuiesc copiii lor care refuza sa plateasca intretinerea mergand pe ideea ca nu avem ce le face ei nefiind proprietarii acelor apartamente. Cred ca au dubla cetatenie, sunt plecati din 1990 si vin la cativa ani, 4-5 ani, dar nu am adresa lor.
Pana obtineti rangul imobiliar si pana pregatiti actele pentru chemare in judecata ,trebuie sa le amiteti si o somatie ,cu confirmare de primire ,prin care dandu-le un termen de 15-20 de zile , sa le aduceti la cunostinta sa achite debitele restante altfel veti trece la chemarea in judecata .Este important si aspectul somatiei scrise ,nu verbale.
Somatia nu o pot trimite decat la adresa unde sunt restanti si unde nu locuiesc ( adresa din strainatate nu o stiu ), deci copiii nu o vor primii ( nu vor sa semneze de primire ), despre asta vorbeam cand intrebam cum procedez. Este valabil si pt. alti restantieri, nimeni nu vrea sa semneze pt. recomandari cu confirmare, toata lumea stie ca astfel de scrisori sunt cu belele.
Nu conteaza, se va intoarce inapoi si veti avea dovada ca ati trimis somatia si nu au vrut sa o ridice. Este important sa trimiteti.La noi se intorc din 20 de somatii ,19 inapoi;dar avem dovada ca am trimis acele somatii.