avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restantieri cu domiciliul in strainatate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restantieri cu domiciliul in strainatate

Cum pot proceda ca presedinte asociatie de proprietari cu restantierii care sunt proprietari ai apartamentelor, dar ei locuiesc in strainatate, in apartament locuiesc copiii lor care refuza sa plateasca intretinerea mergand pe ideea ca nu avem ce le face ei nefiind proprietarii acelor apartamente. Cred ca au dubla cetatenie, sunt plecati din 1990 si vin la cativa ani, 4-5 ani, dar nu am adresa lor.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:49, 21 Martie 2013
Multumesc frumos, credeam ca trebuie cu confirmare de primire.
Instanta se ocupa de formalitatile de citare, dumneavoastra trebuie doar sa indicati adresa
Pana obtineti rangul imobiliar si pana pregatiti actele pentru chemare in judecata ,trebuie sa le amiteti si o somatie ,cu confirmare de primire ,prin care dandu-le un termen de 15-20 de zile , sa le aduceti la cunostinta sa achite debitele restante altfel veti trece la chemarea in judecata .Este important si aspectul somatiei scrise ,nu verbale.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
CRINA1, utilizator
Somatia nu o pot trimite decat la adresa unde sunt restanti si unde nu locuiesc ( adresa din strainatate nu o stiu ), deci copiii nu o vor primii ( nu vor sa semneze de primire ), despre asta vorbeam cand intrebam cum procedez. Este valabil si pt. alti restantieri, nimeni nu vrea sa semneze pt. recomandari cu confirmare, toata lumea stie ca astfel de scrisori sunt cu belele.
Nu conteaza, se va intoarce inapoi si veti avea dovada ca ati trimis somatia si nu au vrut sa o ridice. Este important sa trimiteti.La noi se intorc din 20 de somatii ,19 inapoi;dar avem dovada ca am trimis acele somatii.

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata restantieri haiducu_ haiducu_ Buna ziua, Sunt de curand presedintele unui bloc din sectorul 2, bucuresti. Avem destul de multi restantieri, unii cu sume mari pe care am dori sa ii ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar lidia1959 lidia1959 Buna ziua, Sunt administratora la un bloc de garsoniere si va rog daca se poate sa ma luminati intr-o problema. In cazul in care introducem privilegiu ... (vezi toată discuția)
Somatie rau platnic Volentir Mircea Volentir Mircea Proprietarul unui apartament din blocul nostru (Bucuresti, Drumul Taberei) este rau platnic. Nu locuieste aici apartamentul fiind gol. In prezent domiciliaza ... (vezi toată discuția)